banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

CHP, Sarıgül'ü camiyle vurdu
Şişli’de silüet kavgası
CHP, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalaında "36 ay sonra Ankara'dayım" diyerek Kılıçdaroğlu'na mesaj göndererek siyasete dönme sinyali veren Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ü camiyle vurdu.
CHP’li Meclis üyesi, Şişli Camii’nin hemen arkasındaki araziye 45 katlı bir gökdelen yapımına izin verdiği gerekçesiyle Belediye Başkanı Sarıgül hakkında suç duyurusunda bulundu
İstanbul’un tarihi silüetini bozan 3 ayrı gökdelenin inşasına izin verilmesiyle başlayan silüet tartışmasının bir benzeri Şişli’de yaşandı. CHP’li Şişli Belediye Meclis üyesi Dursun Çaltı, Şişli Camii’nin hemen arkasındaki araziye 45 katlı bir gökdelen yapımına izin verdiği gerekçesiyle Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çaltı, bir oteller zincirine verilen arazinin Şişli’nin silüetini bozduğunu belirtirken, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, gökdelenin Şişli’nin kalbine saplanan bir hançer olduğunu ifade etti. Suç duyurusunda, söz konusu yapıya izin verilmesinin imar ve şehircilik ilkeleriyle bağdaşmadığı, sosyal donatı dengesini bozduğu ve kamu yararına hizmet etmediğini savunan Çaltı, Sarıgül’ün cezalandırılması ve tedbiren görevden uzaklaştırılmasını talep etti. Çaltı, inşaatın yapıldığı caddede planlar gereği 6 katlı binalara izin verildiğini ancak inşaatı devam eden binanın 45 katlı olarak tasarlandığını bildirdi.
İzin imara aykırı
Çaltı, suç duyurusunda, söz konusu taşınmaza ilişkin imar planlarında değişiklik yapıldığını ve yüksekliği 100 metreyi bulan 45 katlı bir gökdelenin inşaasına başlandığını kaydetti.
Çaltı, plan gereği Abide-i Hürriyet Caddesi’nde bina yüksekliklerinin 18.5 metre olabileceğine işaret ettiği başvurusunda, “Söz konusu gökdelen Şişli Camii’nin ve genel olarak İstanbul’un silüetini bozan, tarihi dokuya aykırı ve tabiri caizse Şişli’nin kalbine saplanmış bir hançer gibi duran bir yapıdır” ifadelerini kullandı.
Söz konusu caddenin genişliğinin 15 metreyi bulduğunu belirten Çaltı, bu inşaata izin verilmesinin imar ve şehircilik ilkeleriyle bağdaşmadığını, bilimsel, nesnel ve teknik gerekçelere dayanmadığını ve kamu yararına hizmet etmediğini savundu.
100 metrelik yapının bölgeyi yaşanamaz bir hale getirileceği savunulan başvuruda, Sarıgül’ün görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle tedbiren görevinden uzaklaştırılması istendi.
Kaynak: MERİÇ TAFOLAR / MİLLİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.