banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

CHP Rant'ın Peşini Bırakmıyor

İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş’ın gündeme getirdiği Esentepe’deki niteliği değiştirilerek yoğunluğu 5 kat arttırılan 20 bin metrekarelik arazi için halkın beklentilerine yetkililerin kulak tıkadığını dile getiren CHP’li Karataş, “Burada dikkat çekilmesi gereken husus arazinin kiralama yöntemidir. Bu yöntem doğru olmayan, pis kokuların gelmesine neden olan, bir rantı, bir vurgunu çağrıştıran uyulama ile yapıldığından dolayı rahatsızlığımızı dile getiriyoruz” dedi.

Karataş açıklamasında şu ifadelerine yer verdi:  “Esentepe’de 30 yıllık süre ile kiraya verilen 20 bin 139 metrekarelik bir arazi, ilgili kurum ve belediye arasındaki yazışmaların ardından yoğunluğu yüzde 0,5’den yüzde 2,5’e yükseltilmiş ve resmi kurum olan niteliği özel eğitim ve sosyo kültürel tesis alanı olarak değiştirilmiştir.

Biz bu noktada gerekli kurumlara, belediyeye ve belediye meclis üyelerine uyarı amaçlı girişimlerde bulunduk. Uyarımızın nedeni siyasi bir beklenti değildir. Bizi endişeye sevk eden birinci husus ise şudur; Arazinin ilk olarak 0,5 ile ihaleye çıkması normal ama ihaleye çıkan kurumun ihale bittikten sonra arsa niteliğinin değiştirmesi ve yoğunluğu 2,5’e çıkarmasını istemesi görülmüş şey değildir. İkinci hayrete düşüren uygulama ise belediyenin bu müracaatı kabul etmesi ve büyük pişkinlik göstererek de bir marifetmiş gibi 1,75 yoğunlukta mecliste kabul etmesi yine Urfa adına kabul edilir bir durum değildir. Buna onay veren meclis üyeleri hiçbir zaman bunun hesabını bu memlekete veremeyeceklerdir. Ne yaptıklarının farkındalar mı diye sormak istiyorum. Farkındalarsa Urfa’nın sokaklarında nasıl gezecekler. Çocuklarına nasıl bir miras bırakacaklarını da düşürdüler mi acaba.”

 

‘DUYARLI OLMAK ZORUNDAYIZ’

Karataş açıklamasının ilerleyen cümlelerinde böylesine bir konuda halkında isteklerini göz önünde bulundurarak duyarsız kalamayacaklarını da sözlerine ekleyerek, “Urfa’nın değeri olan bu arazinin böylesine peşkeş çekilmemesi ve talan edilmemesi için duyarlı olmamız şarttır. Bir eğitim kurumu yapılmasına karşı olamayız. Zira eğitimdeki yerimiz bellidir. Hatta bir turizm beklentisi içinde olduğumuz ilimizde turistik bir tesis olmasına da karşı olamayız.

Fakat burada dikkat çekilmesi gereken husus tekrar ediyorum arazinin kiralama yöntemidir. Tüm bunlarla birlikte Esentepe sakinlerinin tepkilerine yetkililerin nasıl bu kadar duyarsız kalabildiklerini de anlamış değilim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.