banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

CHP Milletvekilleri Şanlıurfa'da
Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Halil Nimetoğlu ve beraberindekiler, Başkan Ertekin ile bir araya geldi.

Gerçekleşen ziyarette, Şanlıurfa'nın Suriye ile olan sınır komşuluğunu, ekonomik ve ticari yönden değerlendiren Başkan Ertekin, "Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, izlenen politikalar insani açıdan anlaşılabilir, ancak aceleci olmamamız lazım, bütün ülkeler birlikte yaptırım uygularlarsa daha hızlı sonuç alınır, daha az zararla kurtuluruz." diyerek, Suriye yönetimine toplu ambargo uygulanmasının daha yerinde olabileceğine vurgu yaptı.

Suriye'deki gerginliklerden sonra ihracat rakamlarındaki gerilemeye dikkat çeken Ertekin, "Suriye'ye gerçekleştirdiğimiz ihracat rakamı 2010 yılında 80 milyon Amerikan Doları iken, bu rakam 2011 yılında yaşanan olumsuzluklardan dolayı 69 milyon dolara düştü. Yani ortalama yüzde 15 gibi bir kayıp söz konusu. Yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 80'i inşaat ürünleri ve çimento, dolayısıyla gerçekleşen olumsuz durumlardan en çok da bu sektörler etkilendi. Ayrıca, bunların transferlerini gerçekleştiren nakliyeciler de etkilenen bir diğer sektör durumunda." dedi.

Suriye'deki pazarın gerginlik nedeniyle zayıfladığını aktaran Ertekin, yeni pazar arayışına girdiklerinin altını çizdi. Ertekin, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: "Bu durumun ortaya çıkardığı olumsuzlukları, alternatif ihracat merkezleri oluşturarak gidermeye çalışıyoruz. Alternatifler Irak ve bütün dünya, her zaman var, bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. İhracat bağlantıları kursunlar diye potansiyel ihracatçılarımızı her ay bir ülkeye gönderiyoruz. Tabi, her zaman bir çıkış yolu mutlaka vardır."

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Halil Nimetoğlu ise 'urfalı yatırımcı urfaya yatırım yapmıyor' algısının 50 yıldır hala devam ettiğinden yakındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.