banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

CHP milletvekili Kamer Gençin mecliste yaptığı konuşma ortalığı karıştırdı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Gençin, AKPnin eski Genel Merkezini dört sene önce İhracatçılar Birliğine 15,5 milyon TLye sattığı iddiası Meclisi gerdi.

Genç, Buyurun, savcılara gidelim, her şeyimizi açıklayalım. Tayyip Erdoğan da malını mülkünü getirsin ortaya koysun, ben de koyayım yahu. Çıkalım, hesap uzmanlarını getirelim, çağıralım, hepimizin hesaplarını incelesin. Sizin içinizde kim ticaretle uğraşıyorsa, kim vergi kaçakçılığını yapıyorsa... dedi.

GENÇİN İDDİASI MECLİSİ GERDİ

Meclis Genel Kurulunda dün gece CHP Tunceli Milletvekili Kamer Gençin iddiası tartışmalara neden oldu. AKPnin eski Genel Merkezi 15,5 milyon TLye sattığını savunan Genç, İhraçtılar Birliği bu binayı dört senedir orada boş tutuyor 15,5 trilyon liraya dedi.

AKPLİ ELİTAŞ: MEMUR MAAŞIYLA NASIL ALDIN?

İddiaları, Külliyen yalan olarak niteleyen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Aklında iftiradan başka, aklında yolsuzluktan başka, aklında nüfuz kullanmaktan başka hiçbir fikri olmayan, ömrü boyunca sadece devlet memurluğu yapmış bir kişinin altmışın üzerinde daire sahibi olması ve iki tane, üç tane büyük iş yeri, gayrimenkul sahibi olması, iş hanlarının bulunması... Bir kere, düşünün değerli milletvekilleri, sadece memur maaşıyla alınan şeyler ve yüzde 5lik, yüzde 10luk hisseyle, sadece nüfuz kullanarak. Önce, senin bunların hesabını vermen lazım dedi.

GENÇTEN HODRİ MEYDAN

Sataşma nedeniyle tekrar kürsüye gelen Genç, Ben fazla bir şey söylemiyorum, 60 tane dairem varsa, 3 tane iş hanım varsa ben size bağışlıyorum. Bağışlıyorum, gelsin, işte, Mustafa gelsin dedi. Genç, fabrika konusunu da, Şimdi, fabrika meselesinde de arkadaşlar geldiler, ben Aksarayda bir saman fabrikasının yüzde 5 hissesini aldım fakat sonradan iş gitmedi, devrettim diye anlattı.

SAMAN ONLARIN KIŞLIK YİYECEĞİ

Mecliste tartışmalara neden olan konuşmalar tutanaklara şöyle yansıdı:

AKP Konya Milletvekili Hasan Angı: Kaç para verdin, kaç para?

Kamer Genç: Ama bazı arkadaşlarımız samandan, tuğla yapmaktan çok gocunuyorlar çünkü saman onların kışlık yiyeceği. Ben onların kışlık yiyeceğini bırakırım kendilerine canım, o kadar merak etmesinler.

AKP Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt: Terbiyeli konuş!

Kamer Genç: Şimdi, onun için, bu kadar samana taktılar.

Mustafa Elitaş: Âlim ile konuşursan alırsın mertebe, cahil ile konuşursan dönersin merkebe. idi o. Nokta nokta var ya o senin samanlarındı işte!

Kamer Genç: Ben devri iktidarınızda gittim, bir ortak oldum ama zarar ettim, ayrıldım, ben devrettim. Şimdi, bakın, ben burada hiçbir şey, yalan söylemedim. Senin eski AKP Genel Merkezini İhracatçılar Birliğine dört sene önce sattın mı satmadın mı?

Mustafa Elitaş: Yalan söylüyorsun!

Kamer Genç: Yalan söyleyen sensin! İspatlarsam ne yaparsın? İspatlarsam? İhracatçılar Birliğine 15 trilyon liraya satmışsınız.

Mustafa Elitaş: Nereyi satmışız?

Kamer Genç: Efendim, eski bir binanız vardı ya, AKPnin bir Genel Merkezi, kullanıyordunuz.

Mustafa Elitaş: Yalan söylüyorsun!

AKP Sivas Milletvekili Osman Kılıç: Kira orası, kira.

Kamer Genç: Bakın, yetkinizi kullanarak devletin malını bedava, şey, devletin parasını, 3-5 kat fiyatla kendi gayrimenkullerinizi satıyorsunuz.

AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni: Yalan söylüyorsun! Yalan konuşuyorsun!

-GENÇTEN VEKİLLERE İLGİNÇ TEKLİF-

Kamer Genç: Şimdi, beyler, bakın, eğer şey ediyorsanız, buyurun, savcılara gidelim, her şeyimizi açıklayalım. Tayyip Erdoğan da malını mülkünü getirsin ortaya koysun, ben de koyayım yahu. Çıkalım, hesap uzmanlarını getirelim, çağıralım, hepimizin hesaplarını incelesin. Sizin içinizde kim ticaretle uğraşıyorsa, kim vergi kaçakçılığını yapıyorsa? Mustafa Elitaş, var mısın? Hesap uzmanlarını çağıralım. Getirip inceletmeyen şerefsizdir, namussuzdur, alçaktır ve hesap vermeyen de şerefsizdir, alçaktır, namussuzdur! Karşılıklı hesap uzmanlarını çağıralım, hesaplarımızı verelim, var mısınız arkadaşlar? Hepinize hodri meydan diyorum.

Mustafa Elitaş: Şerefi ağzına alma, olmayan şeyi ağzına alma! Olmayan şeyi ağzına alma! Olmayan bir şey için pazarlık yapma, ağzına alma!

-SAMAN YANITI-

İtirazlarını sürdüren Elitaş, Biraz önce konuşmacı Samanları ben size yem olarak veriyorum dedi. İzin verirseniz bir dakikada bir şey söyleyeceğim dedi. Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdilde, Samanlarla sizin ne ilişkiniz var Sayın? deyince Elitaş da, Ona sormak lazım dedi. Elitaş, AKPnin eski Genel Merkezi hakkındaki iddiaları şu yanıtı verdi:

Bakın, Özkan Öksüz Bey, AK PARTİ Genel Merkezinin binasının kime ait olduğunu ifade ediyor, Ekol Şirketine ait olduğunu söylüyor ve Adalet ve Kalkınma Partisi orada -bildiğim kadarıyla- aylığı 30 bin dolara veya 20 bin dolara kiraya tutulmuştu.

AKPli İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktarın, 25 bin? diye seslenmesi üzerine Elitaş, 25 bin dolara. Evet, Nusret Bey doğrusunu söylüyor. Aylığı 25 bin dolara tutulmuştu, Bu ne kadar kira? Büyük kira diye de gazetelerde manşet olmuştu dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.