banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğluna genel başkanlık için destek imzası veren 14 vekil de ön seçime takıldı

CHPde, milletvekili listelerinin kesinleşmeşine bir hafta kala ilk tasfiye 29 ilde yapılan ön seçimlerle gerçekleşti.

On seçime giren milletvekilleri örgüt sandığından çıkamadı. Sadece Sivas Milletvekili Malik Ec-der Özdemir, ön seçimden birinci sırada çıktı. Ön seçimi kazanan tek kadın aday adayı, Uşaktan Dilek Akagün Yılmaz oldu.

ŞAHİN MENGÜ DE SEÇİLEMEDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa adaylığını açıkladığında Mecliste 58 milletvekili imzalı destek açıklaması yapmıştı. İmza veren bu vekillerden Hüseyin Ünsal, Akif Ekici, Ahmet Küçük, Fatih Atay, Erol Tınas-tepe, Halil Ünlütepe, Ali Rıza Ertemur, Yaşar Ağyüz, Ali Arslan, Tansel Barış, Turgut Dibek, Bilgin Paçarız, Şahin Mengü, Rasim Çakır da ön seçimden çıkamayı başaramadı. Ön seçimin ardından Genel Merkezde liste mesaisi başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ön seçimi kazanan isimlerin doğrudan listede yer alacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, ön seçim sonuçlarının ardından anket ve kamuoyu yoklamalarını kesin listeleri belirlemede dikkate alacak. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulunun da bu hafta, resmi ve gayri resmi seri toplantılar yapması bekleniyor.

PM SON DAKİKA YAPILACAK

Parti tüzüğüne göre, milletvekili listesini onaylayacak Parti Meclisi (PM) toplantı tarihi netleşmedi. PM için 8-9 Nisan tarihleri konuşuluyordu ancak dün itibariyle listeye son şekli verecek MYKnın 10 Nisan Pazar günü toplanması ardından PMnin gerçekleşmesi beklentisi oluştu. PMnin listelerin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verilecek son gün olan 11 Nisan tarihine sarkabileceğine işaret ediliyor. Genel Merkezin listelerin kamuoyuna yansımasını ve tartışmayı önlemek için bu yönteme başvurduğu iddia ediliyor. PMye gelecek listeler, sırasıyla seçim çevrelerine göre okunacak ve oylanacak. Sıralama ve isimlere yönelik önerge veya sözlü itirazda bulunulabiliyor. Bu durumda seçim çevrelerinin okunmasının ardından itirazlar görüşülecek. İtiraza göre, isim ve sıralama değişiyor ya da isimler listeden düşebiliyor.

TÜRKİYE DEĞİŞİM İSTİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı TOBB Yönetim Kurulu Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHPnin 29 ildeki ön seçimlerde milletvekillerinin alt sıralarda yer aldıklarını hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Demokrasiyi, biz bu ülkeye getireceğiz, kararlıyız, parti içi demokrasiyi de getireceğiz onda da kararlıyız. Siyasi partiler yasasını değiştireceğiz, siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. 29 ilde ön seçim yaparak, önemli bir başarıya imza attık. Ortaya çıkan sonuçlar şu; Türkiye değişim istiyor. Bir ilimizde birinci ve ikinci sırada kadın milletvekili adayları çıktı ve ön seçimden bizim düşündüğümüzden daha fazla kadınlar çıktı, bundan da son derece mutluyuz dedi.

Kılıçdaroğlu, taciz iddialarıyla gündeme gelen Oda TV muhabiri İklim Bayraktar Kaleli ile ilgili soruya ise Türkiyenin en önemli sorununu sorduğunuz için teşekkür ederim. Türkiyede zaten başka sorun yok. Var olan sorunların en temeli buydu herhalde. Kusura bakmazsanız bu soruya yanıt vermek istemiyorum yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.