banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

CHP il Başkanı Karataş'dan Eğilmez'e çağrı VİDEO

Şanlıurfa CHP İl Başkanı Av. Ferhat Karataş bugün parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek Ak Partiİl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez’i herhangi bir televizyon programında çıkıp gerçekleri açıklaması konusunda çağrıda bulundu.

 

Karataş yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu, ‘’Bilindiği gibi dün Ak Parti İl Başkanının bir basın toplantısı oldu. Akşam haberlerde izledim. Bugün’de bazı basın yayın organlarında çıkmıştı. Tabiî ki yerel basınımızda çeşitli başlıklarda konu başlıkları çıkmıştı. Onları okudum, kimi basın yayın organları tam sayfa, kimi yayın organlarında da sadece bizimle ilgili bir konu başlığı ele alınmıştı.

Bizim İŞKUR’la ilgili itirazlarımızın yanlışlık sonucu, hatta iftira boyutuna varan bir şekilde İl Başkanı Yusuf Eğilmez tarafından bir söylem oldu.  Bizler CHP İl başkanlığı olarak buna bir açıklık getirmek istiyoruz. Bizler muhalefet partisiyiz, Muhalefetin görevlerinden en önemli olanlarından birisi yanlışları söyleyip, bu yanlışların düzeltilmesini istemek.  Bunu takip etmek görevimizi sağlamaktır. Biz yaptığımız tüm çalışmaları, bütün söylemlerin bilincindeyiz. Orada işlenen iki konu var. Birincisi İŞKUR’un işçi alımları ile ilgili, diğeri ise TİĞEM ile ilgili, İŞKUR’un işçi alımları ile ilgili biz söylemlerimizi yaptık, tespitlerimizi bildirdik, sonucunda da görüldüğü gibi Suruç veCeylanpınar bunların işçi alımları iptal edildi. Demek ki haklı bulunduk ki iptal edildiler. Yoksa neden iptal edilsin doğru ise, doğru olan şey iptal edilebilir mi? İptal edildi diğer ilçelerde aynı durum yaşandı. Kura çekiminde çeşitli hileler yapıldı.  Bu ile sonucunda partilerine yandaş insanları işe aldı. Yoksa biz Urfa’ya fayda sağlıyor veya sağlamıyor anlamında değil, Tabii ki işçi alımları fayda sağlayacaktır, ama bu Urfa’ya fayda sağlayacaktan çok Ak Parti’ye fayda sağlama boyutuna getirilmiştir. Çünkü Ak Parti’ye üye olanlar veya Ak Partili yöneticilerin verdiği listelere bakılarak işçi alımları yapılmıştır. 8’bin işçi alımı yapılmış ama 40’bin işçi alımı varsa 32’bin işçi mağdur edilmiştir. Bunu da düşünmek gerekiyor. Bizler tabiî ki bu insanların haklarını korumak zorundayız. Yani biz Sayın Ak Parti İl Başkanı da Hilvanlı, bende en az onun ki kadarHilvanlıyım. Hilvan’da işçi alımlarının nasıl yapıldığını, kimlere yakın insanların işe alındığını çok iyi bilenlerdeniz. Yine Siverek’i nasıl bir torba da hileler uyguladığını, nereden işçi alındıklarını çok iyi biliyorum. Bunları da ispat edecek noktadayız. Hatta bağımsız bir kurul oluşturulacaksa gelsinler ben tek tek nasıl alındığını, kimler tarafından alındığını kanıtlarımızla ve bizzat içersinde, hatta o kurum görevlileriyle bunu ispat edeceğiz. ‘’ Dedi.

 

Karataş, ‘’Bizim kimseye iftara edecek durumumuz yoktur.  TİGEM olayında ise,  İŞKUR’un ekranında tarım lisesi mezunlarının işe alınacağı söyleniyor.  Şart olarak bunu öne getirmişler. Şimdi Ceylanpınar veya Urfa’da tarım lisesi mezunu kimse var mı?  Yok, nerede var Bakanın memleketinde var.  Tabii ki buda düşünülerek hazırlanmış bir sistem sonucunda organize edilmiştir.  Tabii ki bizler CHP’li olarak bunları söyleyeceğiz. Basın da yazdı,  hangi ilçede, hangi ilin, hangi ilçesinin tarım lisesinin olduğunu yazdı. Bizlerde basında gördük bunu ve burada da kendileri dün yaptığı basın açıklamasın da biz bunu düzelteceğiz dediler.  Peki, doğru yapılmışsa neyin yanlışı düzeltiliyor.  Demek ki bir yanlışlık yapılmış düzeltiliyor.  Bu bizim haklılığımızı ortaya çıkarıyor.  Demek ki hem İŞKUR’un İşçi alımında, hem de TİĞEM’in işçi alımında bizim söylediklerimiz tamamen doğrudur,  iftira yoktur,  bunun neresinin de iftira olduğunu biz halen anlamış değiliz.  Kendileri de bu yanlışlıklarını fark etmişler, düzeltmişlerse de bunu öğrendik. Bugün öğrendik bunun düzeltildiği söyleniyor, bu anlamda kendilerini kutlarız.  Bizler CHP il Başkanlığı olarak her söylediğimiz kelimenin arkasındayız.  Ve bunun da ispatı mümkündür.  Hatta ben bu konuda Sayın Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez’e de bir çağrı yapmak istiyorum.  İstediğiniz her hangi bir televizyon kanalında biz açık bir oturumda rahatlıkla tartışabiliriz. Bu konuda tanıkta getire biliriz kendilerine, Ama korku imparatorluğu yaratıldı.  Burada Sayın İl Başkanı Yusuf Eğilmeze buyur  hodri meydan gel tartışalım. Vatandaşlarımız gerçekleri görsün, Kimin doğru, kimin yanlış olduğunu televizyonda tartışalım konuşalım.’’ Dedi.

Abdullah Toprak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.