banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

CHP İl Başkanı, Halfeti Belediye Başkanını topa tuttu

Cumhuriyet Halk Partisi Urfa İl Başkanı Ferhat Karataş, bölgenin cennet ilçesi olarak tanımlanan Halfeti’de yaşanan çevre kirliliğinde Halfeti İlçe Belediyesi ve DSİ sorumlu tuttu.

Hafta sonu parti teşkilatı ile birlikte Halfeti’ye gezi düzenlediklerini ve burada yaşanan kirliliği görerek büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren Başkan Karataş, “Halfeti’de sahil boyunca çöp ve pet şişeler olduğunu gördük. Oraya giden vatandaşlarımızın daha da duyarlı olması çağrısında bulunurken, yetkililerinde temizlik çalışmalarına önem vermesini istiyoruz. Bölge bilindiği gibi DSİ’ye aittir. Böylesine önemli bir turizm merkezi için DSİ’nin gerekirse çöp toplama teknesi alarak buradaki çalışmaları başlatması gerekir” dedi.

 

BELEDİYE KAMPANYA BAŞLATSIN

Açıklamasında Halfeti İlçe Belediyesi’ne de seslenen CHP’li Başkan Karataş, söz konusu kirlilik için bir temizlik kampanyası başlatılabilineceğini söyledi. Bunun için STK’lara ve siyasi partilere de çağrı yapılmasını öneren Karataş, “Böyle bir çağrıda biz hemen olumlu yaklaşarak kampanyaya destek veririz. Hep birlikte hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Bununla birlikte Halfeti’ye inmeden hemen üst kısımda bir otopark yapılmalıdır. İlçeye gezmeye gelen vatandaşların araçları doğal ortamı bozuyor. Yapılacak otoparkla birlikte araç park sorunu bitebilir ve ilçeyi gezmek isteyen vatandaşlar için belediye öncülüğünde yapılacak bir otoparkta servis minibüsleri ile ilçe merkezine ulaşım sağlanabilir. Bu da aynı zamanda ilçe için bir ekonomik getiri olacaktır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.