banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partide yaşanan liste depremi sonrası eleştirilere cevap verdi

Açıklanan aday listeleri sonrası CHPde fırtına koptu. Ana muhalefet partisinde yaşanan değişim ve tasfiye yorumlarına Genel Başkan Kılıçdaroğlu, listelerde devrim gerçekleştirdiklerini iddia ederek cevap verdi.

Ergenekon sanığı Mehmet Haberalın ailesinin CHPli olduğunu ve bölgesinde çok sevilen ve sayılan birisi olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, bu sanıkların neden aday gösterildiklerini şu sözlerle anlattı:

Bunların tutuklu oldukları için değil, kişisel özellikleri nedeniyle CHP listelerinde yer aldıklarını herkesin bilmesini isterim.

Ankara İl Başkanlığını ziyareti sonrası gazetecilerin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, değişim söyleminin arkasında durduklarını sözlerine ekleyerek şunları söyledi:

LİSTELERDE DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİK

Dün listelerimizi hazırladık, YSKya teslim ettik. Listelerimizde bir devrim gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Gençlik ve kadın listelerimizde ağırlığı oluşturuyor. bundan ötürü son derece mutluyuz. Gelen tepkilerden de memnunuz, yurttaşlarımız, örgütlerimiz olumlu bakıyor.

Değişim söylemini daha önce dile getirmiştim. Gençlerin ve kadınların siyaset girmesini istemiştim. Partimize hizmet veren arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Onlarla bereber çalışacağız. Katkılarını alacağız.

HERKES İÇİN CHP SLOGANI

Bizim seçim sloganlarımızdan birisi herkes için CHPydi. Eğer CHP herkesi kucaklayacaksa o zaman toplumun her kesiminden kişileri CHP çatısı altında görmek bizi mutlu edecektir. Değişik kereler seçim meydanlarında herkesi CHPnin çatısı altına bekliyorum demiştim. O arkadaşlar geldi, bazıları listelerimizde yer aldı.

Şanlıurfa teşkilatının istifasıyla ilgili soruya Kılıçdaroğlu,  Olabilir arkadaşlar milletvekilli listelerinin açıkladığı süreçte olur sanıyorum iki hafta içinde geçer. diye cevap verdi.

LİSTEYE GİREMEYENLERE MESAJ

Bir gazetecinin, Önder Savın listede yer almamasının sürpriz olduğunu belirtmesi üzerine, Kılıçdaroğlu şu açıklamayı yaptı:

Onlarla görüşmedim. Daha önce de söyledim, ben kurultay sürecinden itibaren CHPde değişimi sağlayacağımızı, partiyi gençleştireceğimizi ısrarla söylemiştim. Sayın Önder Sav da, Sayın Deniz Baykal da listelere giremeyen, partimize emek vermiş bütün arkadaşların da geçmişteki hizmetlerini minnetle anıyoruz. Onlar her koşulda bizim yanımızdadırlar, beraber çalışacağız.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM

Değişim ve dönüşümü sağlayacağımızı daha fazla genç ve kadın partide görmek istediğimi söylemiştim. Söylemininin arkasında durduk. Bütün arkadaşları hizmetlerinden ötürü minnetle anıyorum.

DUYGUSAL AÇIKLAMA

Liste dışı kalan Yılmaz Ateşin Baykala yapılan operasyonun devamı olarak görüyorum şeklindeki sözlerin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde yapılan duygusal bir açıklama diye karşılık verdi.

CİLHAN CİNANERİN OLMAMASI PMNİN TAKDİRİ

Cihanerin listeye girememesiyle ilgili olarak da Kılıçdaroğlu, İlhan Cihanerin listede olmaması Parti Meclisinin takdiri diye yorumda bulundu.

HABERAL ZONGULDAKTA SEVİLİR SAYILIR

Ergenekon sanıklarının aday gösterilmesinden dolayı bazı örgütlerde istifalar olduğu yönünde açıklamaya Kılıçdaroğlunun cevabı şöyle oldu:

İstifalar bununla ilgili değil. Haberal Zonguldaklı ve ailesi eski CHPli. Haberal o bölgede çok sevilir, önemli bir bilim insanıdır. Bunların tutuklu oldukları için değil, kişisel özellikleri nedeniyle CHP listelerinde yer aldıklarını herkesin bilmesini isterim. Bize eğer Ergenekon sanıkları listeye alındı diye bir eleştiri geliyorsa, bu eleştiri doğru değildir. Başvuran oldu, başvurmayan oldu, hepsine saygımız vardır. Milletvekili adayı olma konusunda hiçbirinin yasal olarak engeli yoktur. Düşünceleriyle çaba harcayan, Türkiyenin geleceğine katkı sağlayan insanlardır, birilerinin yandaşı değildir, hayali ihracatçı değil, kaçakçı değildir. Bunları CHP listelerinde görmek bizi son derece mutlu etmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.