banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

CHP 'evet'çi vekilini de disipline sevk etti

Genel Başkan Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde tam tersi bir açıklama yapmıştı.

Haber 7

CHP'de, Bingöl'ün Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu'nun ardından, referandumda evet oyu vereceğini açıklayam Ankara Milletvekili Eşref Erdem'in de ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildirildi.

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında, anayasa referandumunda ''evet'' oyu kullanacağını açıklayan Erdem'in ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararı alındı.

Eşref Erdem, geçtiğimiz günlerde Sabah'a verdiği röportajda 12 Eylül'ün izlerini silme adına, darbe anayasasının değişmesine 'evet diyeceğini açıklamıştı.

Referandumun partiler üstü olduğuna işaret eden Erdem, "Bunun üzerinden siyaset yapıyor CHP. Ama bunun bir yararı olacağını sanmıyorum. Bence CHP'li, MHP'li, AKP'li her kim olursa olsun bütün aydın ve demokrat sağduyulu insanlar, anayasa değişikliğine 'evet' demeli." diye konuşmuştu.

KILIÇDAROĞLU, "HAYIR" DEMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Erdem'in ihracının söz konusu olup olamayacağına ilişkin soru üzerine de "Hayır, herkes düşüncelerini açıkça söyleyebilir." şeklinde cevap vermişti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde daha önce referandumda evet oyu vereceğini açıklayan Bingöl'ün Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu'nu da kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.