banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

CHP, Erdoğan Urfa gezisinde ilginin az olduğunu iddia etti

CHP İl Başkanlığından açıklama yapan İl Başkanı Ferhat Karataş: “Başbakanın Urfa ziyareti tam bir fiyasko ile sonuçlandı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, AK Parti İl Teşkilatı’nın ‘Başbakan Erdoğan’ın Urfa ziyareti çıkarması’ ile ilgili yaptığı değerlendirmenin doğru olmadığını söyledi.

Başbakanın 2 günlük Şanlıurfa programına parti teşkilatının söylemlerinin aksine katılımın az olduğunu dile getiren CHP Başkanı Karataş, “İlçe takviyeleri ve çevre illerden de katılım ile birlikte sayı her ne kadar şişirilmeye çalışıldıysa da Urfa merkezden vatandaşların programlara ilgi göstermemesi aslında hükümete halkımızın artık eskisi kadar sıcak bakmadığının bir göstergesi olarak yansıdı. Tüm bunlara rağmen AK Parti Teşkilatı’nın Erdoğan programı sonrasında ‘Yoğun katılım’ şeklindeki ibarelerinin doğru olmadığını tüm vatandaşlar gibi bizlerde biliyoruz. Halkı kandırma gibi bir girişimi kendilerine görev edinmiş bir partinin bu sözleri bizleri her ne kadar şaşırtmasa da doğruların bilinmesi gerekir. Yeni yılda yeni dileklerde bulunurken, bu açıklamalardan yola çıkarak bizlerde ‘Siyasette aldatıcı söylemlerin’ son bulmasını veya bunu gerçekleştiremeyenler için bu görevlerini en asgariye indirgemelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

‘YAPILAN TÜM ÇABALARI GÖRDÜK’

Karataş açıklamasının ilerleyen cümlelerinde özellikle Abide Kavşağı’ndaki program için çevre illerden ve ilçelerden vatandaşların çağırıldığını belirterek, “Abide’deki programa katılan halk sayısı iyimser rakamlara göre 8 bin idi. Tahmin edilebileceği gibi bunlardan 2 bini polis, bini kamu görevlisi, çevre il ve ilçelerden katılımın da 2 bin olduğunu sayarsak geriye sadece 3 bin kişi kalıyor. Biri bakan 10 milletvekilinin de 300 tanıdık ve akrabasını Abide’deki programa çağırdığını varsayarsak bu 3 binlik eksik vatandaş sayısı da böylelikle tamamlanmış oluyor. Kendi iradesi ile halkın 2012 yılının son günlerinde artık Başbakan’ın ve bakanlarının programına katılmayışı, bölgenin artık bu hükümete tepki gösterdiğinin bir kanıtıdır. Tüm bunlarla birlikte yine doğal olarak sayın Valimizin de programlar için yoğun çaba içerisinde olduğunu bildiğimizi belirtmek isterim” dedi.

Karataş, AK parti teşkilatının ‘Yoğunluk yaşandı’ sözleri üzerine yaptığı açıklamasında son olarak Başbakan Erdoğan’ın gerek Mozaik AVM Konferans salonundaki programına gerekse diğer ilçe çıkarmalarına da ilginin az olduğunu dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.