banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

CHP Denizli 2nci sıra Milletvekili Adayı İlhan Cihaner, AK Partiyi sert sözlerle eleştirdi

Ergenekon davası sanıklarından, Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Denizli 2nci sıra Milletvekili Adayı İlhan Cihaner, AK Partiyi eleştirirken, Adaletten anladıkları fiyakalı adalet sarayları ama daha fazla icra dairesi, daha fazla boşanma davası, daha fazla hapishane, kampus haline çevrilmiş hapishaneler, haksız tutuklamalar. Bu yüzden hukuk ve adalet düşmanlarını tarihin çöplüğüne göndermek için hepinizi CHPye destek vermeye çağırıyorum dedi.

CHP Çukurova İlçe Örgütünün dün akşam, Toros Mahallesi Kenan Evren Semt Pazarında düzenlediği ve yaklaşık bin 500 partilinin bulunduğu mahalle toplantısına katılan İlhan Cihaner, yoğun ilgiyle karşılaştı. CHP Adana milletvekili adaylarının da katıldığı toplantıda konuşan Cihaner, Anneler Gününü kutlayarak, Bir dahaki Anneler Gününü dağlarında gençlerin ölmediği, anneleri töre cinayetlerine kurban vermediğimiz bir ülkede halkın iktidarında kutlamayı umuyorum dedi.

Türkiye seninle gurur duyuyor, Sana kalkan elleri kıracağız sloganları arasında konuşan İlhan Cihaner, AK Partiyi eleştirerek şunları söyledi:

Özgürlük dediler, yurtseverleri, gazetecileri sorgusuz sualsiz demir parmaklıkların ardına gönderdiler. Adaletten anladıkları fiyakalı adalet sarayları ama daha fazla icra dairesi, daha fazla boşanma davası, daha fazla hapishane, kampus haline çevrilmiş hapishaneler, haksız tutuklamalar, haksız gözaltılar. Adalet dediler, sıradan insanlar iletişimlerinin dinlendiğinden korkarak, birbirlerine geçmiş olsun demekten korkar hale geldiler. Yolsuzlukla mücadele dediler, beraber yürüyoruz dediler, kendileri gemiciklere villalara taşındılar, yoksullar hala yollarda yürür halde. Demokrasi dediler, 12 Eylül cuntasının getirdiği seçim barajlarının arkasına saklanarak siyaset yapmaya hala devam ediyorlar. Demokrasi dediler, muhalif ne kadar gazeteci varsa parmaklıklar ardına gönderdiler, yazılmamış kitapları topladılar. Sanat dediler, heykel yıktılar, sanatçıların saldırıya uğramasına göz yumdular, güldüler. Tablo gerçekten karanlık ancak umutsuz değil. Buradaki tablo kesinlikle çok daha umutlu olmamızı gerektiriyor.

ADALET DÜŞMANLARINI TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖNDERELİM

Cihaner, halkın iktidarını kurmak, hukuk devleti, insan hakları, özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini bildirdi. Vatandaşları 12 Haziran seçimlerinde oy vermeye davet eden İlhan Cihaner, şöyle devam etti:

Öncelikle sizlerden sandığa gitmeyen tüm seçmenlerimizi, gerekirse kucağınızda taşıyarak, gerekirse zorlayarak sandığa götürmenizi istiyorum. Bu süreçte kırgınlıkları, küskünlükleri, beğenmediklerinizi, beğendiklerini, ne kadar bizi ayıran bölen unsur varsa hepsini bir kenara bırakıp, omuz omuza daha demokratik bir ülke uğruna mücadele veren adaylarımızı desteklemeye çağırıyorum. İnanıyorum ki bu coşkunuzla öncelikle Adanada, sonra da Türkiyede CHPyi birinci parti haline getireceğiz. Bu haramiler iktidarını yıkmak için, halk düşmanlarının iktidarın yıkmak için, demokrasi, özgürlük eşitlik için, din baronlarının egemenliğine son vermek için, halk düşmanlarını çıktıkları karanlığa tekrar göndermek için, hukuk ve adalet düşmanlarını tarihin çöplüğüne göndermek için hepinizi CHPye omuz vermeye, destek vermeye çağırıyorum. İnanıyorum ki 13 Haziranda daha özgür, daha demokratik, daha eşitlikçi bir Türkiyeye uyanacağız. İnadına sol, inadına CHP.

ÇİĞDEMOĞLU AĞLADI

Diğer milletvekili adaylarıyla birlikte toplantıda söz alan Adana CHP 11inci sıra milletvekili adayı Doğa Çiğdemoğlu konuşma yaptığı sırada, daha önce Adana 13üncü sıra Milletvekili Adayı Murat Öztanrıöverin okuduğu Yeniden Milli Mücadeleye adlı şiirden duygulanıp ağladı. Çiğdemoğlunu diğer milletvekili adayları sakinleştirdi.

Konuşmaların ardından partililer, İlhan Cihanerle tokalaşmak için birbirleriyle yarıştı. Yoğun ilgiden memnun olduğu gözlenen Cihaner, güçlükle alandan ayrılabildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.