banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

CHP adayı Prof. Binnaz Toprak, Başbakan Erdoğanın eleştirilerine yanıt verdi.

Al-i İmran Suresinin bir ayetinin Zincirlikuyu Mezarlığının girişine yazılmasını eleştirmesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Profesör olmuş ama ayeti bilmiyor tepkisiyle karşılaşan CHPnin milletvekili adayı Prof. Dr. Binnaz Toprak, Başbakana yanıt verdi. Prof. Toprak, Benim sözüm ayete değil mezarlığın girişine asılmasına dedi.

CHPnin İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Prof. Dr. Binnaz Toprak, Zincirlikuyu Mezarlığının girişinde yazan Al-i İmran Suresinin Her canlı bir gün ölümü tadacaktır ayetine ilişkin sözleriyle seçim meydanlarında bu hafta en çok konuşulan kişi oldu. Prof. Toprak, Başbakan Erdoğanın çıkışına  Bugün gazetesine verdiği ropörtajda şöyle yanıt verdi:

Bu konu zamanında kamuoyunda çok tartışılmıştı. Bütün semavi dinlerin kutsal kitaplarında ölümle ve ahiretle ilgili bölümler vardır. Ancak, bu tür ayetler mezarlıkların ya da mezar taşlarının üzerine yazılmaz. Osmanlı 600 yıllık bir İslam Devletiydi, ecdadımızın mezar taşlarına baktığınızda bu ayeti göremezsiniz. Öteden beri cenazelerde, mezar taşlarının üzerinde,mevlütlerde Ruhuna Fatiha okunması söylenir. İslam, birtakım Hıristiyan tarikatlarında olduğu gibi korku üzerine bina edilmiş bir din değildir. Bilakis Allah sevgisi başta olmak üzere İslam dini Allahın yarattığı bütün varlıkları sevmeyi öğretir.Dolayısıyla benim söylediğim ayetle ilgili değildi, bu ayetin mezarlığın girişine yazılmış olmasıyla ilgiliydi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.