banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Cevheri'den Fakıbaba'ya 11 Nisan tepkisi; Şimdi Kim Rantçı?

Belediye Meclisinin olağanüstü toplanıp, 11 Nisan Meydan Projesi için imar değişikliğine gitmesine ilk tepki yıllar önce bu konuda çalışma yapan ancak  Fakıbaba engelini aşamayan AK Parti eski Milletvekili Sabahattin Cevheri’den geldi. 

Cevheri yaptığı yazılı açıklamada,  “Yedi yıl önce 11 Nisan Stadyumu yerine bir katlı iş merkezi imarı vermeyen Belediye, şimdi otel için  çok katlı otel imarı vermeye hazırlanıyor.. O zaman rant vardı da şimdi ne değişti? Sorusunu yönetti.

O ZAMAN RANT VARDI DA, ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ?


Cevheri, eleştirilerini şu sözlerle dile   getirdi:“Yedi yıl önce  bizzat Başbakan'ın takip ettiği ve sosyal boyutu olan , bölgenin imar yapısını bozmayacak, aksine o çevredeki insanlara geniş yeşil alan imkanı sunacak projeye “rant peşindeler “ diyerek karşı çıkan sayın Fakıbaba, bugün otel inşaatı için  çok kat otel imarı tadilatı için Meclis kararı aldırarak kendisi “rantçı” konumuna düşmüyor mu?

Yedi yıl önce, 11 Nisan Stadyumu'nun yeri için, sayın Başbakanımızın da uygun gördüğü, bizzat takip ederek desteklediği bir proje hazırladık.

ŞANLIURFASPOR GELİR ELDE EDECEKTİ

Hazırladığımız projede; o bölgedeki trafik sorununu çözecek zemin altında iki kat otopark, zemin üstünde de bir katlı modern 250  300 dükkanın bulunduğu alışveriş merkezi ve halkın kullanımına sunulacak geniş bir park alanı vardı.  Ve projenin sahibi; İl Özel İdaresi, Şanlıurfa Belediyesi ve Şanlıurfaspor ortaklığı olacaktı. Elde edilecek gelir bu üç kurum arasında eşit olarak paylaşılacaktı.  Şanlıurfa'nın ve Şanlıurfalının olan bir değer, üçte iki oranında yine Şanlıurfa'nın  olarak kalacaktı. Şanlıurfaspor bir markadır. Böylece kalıcı bir gelire sahip olacak ve marka değerini en üst seviyeye çıkarmış olacaktı. 

Sayın Başbakanımızın o dönemde ısrarla takip ettiği bu projeye sayın Fakıbaba; “rant peşindeler” diyerek karşı çıktı, seçim meydanlarında olayı çarpıtarak propaGanda malzemesi olarak kullandı. 

Yedi yıl sonra, bir kata izin vermeyen Belediye; çok katlı otel için Meclis kararı almaya çalışıyor. Gerekçe olarak da, Gençlik ve Spor  İl Müdürlüğüne 35 milyon liralık spor tesisi yapılacağını, on katlı bir imarın bu parayı çıkaramayacağı söyleniyor.

7 YIL ÖNCEKİ TEK KATLI PROJEYLE 
35 MİLYONUN ÜSTÜNDE GELİR ELDE EDİLİR

Ben yine iddia ediyorum. Yedi yıl önceki tek katlı proje ile 35 milyonun çok üstünde gelir elde edilir. Yapılacak bir iş merkezinde en az 250 - 300 işyeri çıkar. Tanesinin dükkan satışının 1 milyon olması düşünülen yerden geliri belirtmeme gerek yoktur. Bugün rayiç değerle o işyerleri 1 Milyon  TL'den   eksik değildir. Sadece yapılacak iş merkezi ile 100 milyonluk bir gelir elde edilir. Kaldı ki, iş merkezinin  inşaat maliyeti de sadece kaba inşaat maliyeti ile sınırlıdır.

Bizim 7 yıl önce hazırladığımız projede Belediye %33 oranında ortak olacaktı. Yine Şanlıurfaspor'un %33, İl Özel İdaresi'nin %33 hissesi olacaktı. Ve otoparkından, yeşil alanından , yapılacak olan iş merkezinden Şanlıurfa halkı faydalanacaktı. Bugün ise; Şanlıurfa'ya ve Şanlıurfalı'ya kalan tek şey, 10 katlı bir binayı seyretmek.”

Faruk Deveci / Hizmet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.