banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Pirhalil Sanlıurfa Rogers Kassım Mato

Cevdet Yılmaz: Olaylar yatırımı engelliyor

Bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Batman’a gelen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bölgeye yatırımlarının olmamasının yaşanan olaylardan kaynaklandığını ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesi’nde OSB firma yöneticileriyle bir araya gelen Bakan Yılmaz, burada yatırımcıların sorunlarını dinledi.

Kamu yatırımlarında belli bir noktaya geldiklerini artık önümüzdeki dönemin temel önceliğinin özel sektör yatırımlarını artırmak olduğunu ifade eden Yılmaz, tarımda, turizmde, sanayide ve benzeri özel sektör yatırımlarını daha çok artırmak için çaba sarf edeceklerini söyledi.

“Huzur olmadığı için yatırım olmuyor”

Olayların bölgeye zarar verdiğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Özel sektör terör hadiselerinden daha fazla etkileniyor. Bu kadar altyapı sağladığımız halde, bu kadar teşvikler verdiğimiz halde niye Doğu’da, Güneydoğu'da yeterince özel yatırımlar olmuyor, huzur ortamı olmadığı için. Bu huzur ortamı olsa, terör olmazsa gerçekten çok daha büyük bir özel sektör yatırımının gerçekleştiğini göreceğiz.” dedi.

Terörün iki türlü maliyetinin olduğunu dile getiren Yılmaz, “Birincisi doğrudan maliyet, can kaybı, mal kaybı, terörle mücadele için, güvenlik için harcadığımız güvenlik harcamalarımız, bunlar doğrudan maliyettir. Bir de dolaylı maliyet; işte terör var diye buraya gelmeyen yatırım, terör var diye buraya gelmeyen turist, terör var diye gelmeyen nitelikli eleman, doktor, mühendis vs. Bunlarla birlikte bu bölgenin geri kalması, bütün bunlar da terörün dolaylı maliyetidir. Aslında ekonomik olarak bu dolaylı maliyetler çok daha yüksek. Yani doğrudan, kırdıkları camdan, pencereden, yaktıkları binadan ekonomik olarak çok daha büyük bir maliyet bu şekilde karşımıza çıkıyor.” açıklamasında bulundu.

Yılmaz, daha sonra OSB’de bulunan bir tekstil fabrikasını gezerek, burada işçilerle sohbet etti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.