banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Cemil Çiçek TBMM Başkanı oldu

12 Haziran seçimleri sonrasında yenilenen Meclis, yemin krizinin gölgesinde 25'inci başkanını seçti. Cemil Çiçek, üçüncü turda 322 oyla Başkan seçildi. İlk sözleri şunlardı:

Geçici Meclis Başkanı Oktay Ekşi, Genel kurulu açtı ve seçimi başlattı. AK Parti'den Cemil Çiçek ve Zelkif Kazdal ile MHP'nin Tunca Toskay için verilen adaylık dilekçeleri okundu. Oktay Ekşi seçim sürecine ilişkin bilgileri verdi...

SADECE AND İÇENLER

Oylamaya geçilmeden önce, Oktay Ekşi katip üyeler sadece and içen milletvekillerinin oy kullanması için adlarının okunacağını açıkladı. 

Oylamada iller bir katip üye A'dan İ'ye kadar diğer katip üye ise plaka sırasına göre İ'den Z'ye kadar olan illeri okuyacak. Oylama Adana ilinden başladı...

Oy verme işlemi sona erdi ve sayıma geçildi.

İLK TURUN SONUÇLARI


İlk tur oylamada 376 oy kullanıldı.

TBMM Başkanlığı ilk tur oylamasında AK Parti adayları Cemil Çiçek 302 oy, Zelkif Kazdal 23 oy ve MHP'nin adayı Tunca Toskay 50 oy aldı. 1 oy da geçersiz sayıldı.

İKİNCİ TURA KALDI

Birinci tur oylamada 3'te 2 çoğunluk sağlanamadığı için Başkanlık seçimi için ikinci turlamaya geçilecek.

KAZDAL ÇEKİLDİ

AK Parti Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal ilk tur oylamanın ardından Meclis Başkanlığı Adaylığından çekildiğine dair dilekçe sundu. Kazdağ'ın kararı AK Parti sıralarından alkış aldı.

İKİNCİ TUR OYLAMA


İkinci tur oylamaya 376 milletvekili katıldı.

TBMM Başkanı seçiminin ikinci oylamasında adaylardan Cemil Çiçek 322, Tunca Toskay ise 52 oy aldı. Adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli 367 çoğunluğa ulaşılamadı, üçüncü oylama yapılacak. 

ÜÇÜNCÜ TUR OYLAMA

Cemil Çiçek: 322 oyla Meclis Başkanı oldu,

ÇİÇEK'İN İLK SÖZLERİ

Sorunların kökeninde anayasa sorunu vardır. Yeni anayasa yapımı için Meclis'imiz önceliğimizdir. Kürt sorunu önemli bir sorunumuzdur. Bu öncelikli sorunlarımızdan biridir. PKK ve terör örgütü yine öncelikli sorunumuzdur. Sorunların meşt-ru çözüm alanı Meclis'tir. Bana verdiğiniz bu vazife için teşekkür ederim. haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.