banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Çelik'in talimatı ile Turizm heyeti urfada

Bakan Çelik, Kültür ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesini ve şehrin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, belediye başkanları ve kamu yetkililerinden aldığı talepler doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığından temasa geçerek Şanlıurfa’ya incelemeler yapmak üzere bir heyetin gelmesini sağladı.
Devlet Bakanı Faruk Çelik ilçe gezileri sırasında verdiği talimat üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığından bir heyet Şanlıurfa’ya gelerek Birecik, Halfeti ve Bozova turizmi canlandırmak için incelemeler yaparak, yapılması gereken çalışmalar ve tesisler hakkında bilgi aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Planlama Daire Başkanı Adnan Aslan, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğünden Onur Akınsel, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili A.Hakan Kutluhan ile Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Ferhat Karagözlü, önce Birecik Belediye Başkanı Av. Faruk Pınarbaşı’nı makamında ziyaret ederek Birecik Belediyesinin hazırlamış olduğu Birecik Sağ sahil projesi hakkında bilgi aldı.
Projenin uygulanabilirliği, teknik ve mali destek sağlanması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığınca her türlü yardımın yapılacağını ifade eden yetkililer, Fırat nehrinin Birecik’ten geçen yaklaşık 4 kilometrelik sağ sahil şeridinde uygulanacak olan proje de mesire yerleri, konaklama tesisleri, amfitiyatroların yapılması öngörülüyor. Yerinde yapılan incelemeler sonucunda önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığından bu konuda uzmanların gelmesine karar verildi. Belediye başkanı Av. Faruk Pınarbaşı, yaptığı açıklamada “Sayın Bakanımız Faruk Çelik, ilçemize geldiğinde kendisinden sahil projemiz için destek talep etmiştim. Sağ olsunlar gider gitmez projemizle yakından ilgilendiğini göstererek ilgili kurumlara talimat vermiş ve bu konuda gerekenlerin yapılması istemiştir” dedi.
Daha sonra Halfeti’ye geçen heyet, heyet Belediye başkanı Mahmut Özdemir ile görüşerek Halfeti ilçesi için hazırlanan proje inceledi. Proje üzerinde yapılacak değişiklikler ve uygulama konularının görüşülmesinin ardından heyet, eski Halfeti’ye geçerek projenin uygulanacağı alanda incelemeler yaptı. Halfeti’deki doğal güzelliği ortaya çıkaracak proje hakkında Kültür Bakanlığı Yatırım İşletmeler Planlama Daire Başkanı Adnan Aslan, burada da bu projeye her türlü mali ve teknik desteğin verileceğini ve Kültür Merkezi ilan edilmesi noktasında çalışma yapılacağını belirtti.
Heyet son olarak Bozova ilçesine geçerek burada ilçe Kaymakamı Caner Akgün ile makamında görüştü. Kaymakam Caner Akgün, Bozova Çatak’taki mevcut tesislerde su sporlarının da yapılabileceği, çevre il ve ilçelerden günü birlik gelen turistlerin istifade edebilecekleri tarzda bir projenin uygulanabileceğini belirtti. Akgün, yapılacak projenin ilçeye olumlu katkılarının olacağını ifade etti.  Caner Akgün ve heyet daha sonra Çatak’a geçerek, tesislerde ve mevcut yüzme havuzunda incelemeler yaptı. Burada da projenin uygulanabilirliği tartışılarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde çalışmaların başlatılacağı bildirildi.
 
Devlet Bakanı Faruk Çelik, ilçelerin potansiyellerini ve sorunlarını öğrenmek amacıyla gerçekleştirdiği ilçe gezileri kapsamında; Bozova, Birecik, Halfeti, Suruç, Siverek, Hilvan, Viranşehir ve Ceylanpınar’de “İlçe Değerlendirme Toplantıları” yaptı. İlçe değerlendirme toplantıları Cuma günü yapılacak olan Akçakale ve Harran gezisi ile son bulacak

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.