banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Çelik Ve Numan Kurtulmuş Danışma Meclisinde Muhalefete saydırdılar VİDEO

DSİ Konferans Salonunda Gerçekleşen AK Parti Haziran Ayı Danışma Meclisi toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Seydi Eyyüpoğlu, Mahmut Kaçar, Doç Dr. Zeynep Karahan Uslu, MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Koordinatörü Ahmet İnal, İl Başkanı av. Yusuf Eğilmez, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeler, ve teşkilat mensupları katıldı.

 

Burada selamla konuşması yapan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Genel Başkan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un başkanlığında gerçekleşen Kent Ekonomiler Forumu çok başarılı geçti. Her ay sayın Milletvekillerimiz ve Bakanlarımız adeta Şanlıurfa’ya çıkarma yapıyorlar. Önceki Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer’in girişimleri ile şuan da Şanlıurfamızda ihaleleri yapılmış 130 okulun temelini Bakanlarımız Faruk Çelik ve Nabi Avcı’nın katılımı ile Pazar günü atacağız. 2014 yılının sonlarında hazırlanacak olan bu dersliklerle derslik açığımız önemli oranda kapanacaktır. Eğitim her şeyin başıdır. Tarım’dan sanayiye tüm alanlarda eğitim şarttır” diyerek parti çalışmalarını anlattı.

 

Birlikte yapılan çalışmalarla engellerin aşılacağını ifade eden Ahmet Eşref Fakıbaba; “Kentsel dönüşümü Bakanımız ve Vekillerimizin yardımı ile çözdük. Konut konusunda yatırımlarımız devam ediyor. Edessa kentte Bakanımızın katılımı ile 1248 konutun temelini attık. Birlikte başaramayacağımız hiçbir şey yok. Şanlıurfa’da Belediyemiz ve TOKİ’nin desteği ile konutsuz kimseyi bırakmama niyetindeyiz. Hükümetimiz, bakanlarımız, milletvekillerimiz, üniversitemizle tüm işleri hep birlikte başarıyoruz. Bizi engelleyecek bir güç varsa yine biziz. Aramızda çok iyi anlaşarak çok iyi aday belirleyerek inanıyorum ki, çok güzel şeyler olacaktır” dedi.

ÜÇ AĞACIN KÖKLERİ ÇOK DERİN

Türkiye’nin gündemini değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; “Düzenli olarak Şanlıurfa’ya gelmeye devam ediyoruz. Milletvekillerimizle hem Şanlıurfa’da hem de Ankara’da güzel çalışmalar yapıyoruz. Allah birliğimizi bozmasın. Üç ağacı kestirmem diyerek sokağa çıkanları gördünüz. Öyle bir kin vardı ki onlarda, 11 yıllık iktidarımızı hazmedememe kini vardı. Bu olaylar Mayıs ayında gerçekleşti. Mayıs ayında o kadar önemli işler yaptık ki, bir çok ilki gerçekleştirdik. Sormak lazım, İspanya’da İtalya’da, Yunanistan’da Türkiye’de Mayıs ayında olanlar olsaydı Millet ne yapardı? Bu ülkelerde maaşlar donduruluyor, emekli maaşları indiriliyor. Sosyal haklarda bir çok kısıtlama var. Caddelere çıkıp hak arıyorlar. Eğer Mayıs ayında yaptıklarımızı bu ülkeler yapsaydı halk yine sokağa dökülürdü ama sevinç çığlıkları atardı. Bizde ise tam tersi tahripkar bir kesim sokağa çıkıyor. Meğer bu üç ağacın kökleri nerelere kadar gidiyormuş. Hak aramaymış diyorlar, AK Parti kadroları bu yolda yoğrularak siyasete girdiler. Çalışma bakanlığı olarak kimleri dinlemedik ki, kapımız her zaman açık. Başbakanımız saatlerini bir kişiye kadar ayıracak kadar vatandaşa önem verir. Tüm meşru taleplere ve hak arayışlarına evet diyoruz. Ama olay bu değil. Olay bu mu? Tabi ki değil. Olay bir çevreci direniş değil, bu bir lobici direniştir. Tahlilmiş... Ne Tahlili, biz gördük ki Tahlille mukayese edenler aslında tahrik yapıyorlar. Tahlil yok, tahrik var, çevrecilik bahane vur, kır cam çerçeveyi indir çok şahane. Böyle bir anlayışla caddelere, sokaklara çıkmışlar. Hedef ne? Hedef açık; Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı. İlk hedef bu. Başka, Türkiye'nin istikrarı ve Türkiye'nin istikbalidir. Madem duracaktınız neden cam çerçeveyi indirdiniz. Niyet sağlam olmayınca deşifre oluyorlar tabi. Biz çalışıyoruz. Bizi takip etmekte zorlanıyorlar. Siz takip edemiyorsunuz diye hızımı kesmeyeceğiz. Biz göl olmayacağız, hep nehirdik nehir olarak akmaya devam edeceğiz. Yürüyenler iktidarın şu yönünü tenkit ediyoruz diyemiyorlar. Önümüzde üç seçim var. Bu seçimlerde halkın sorunu varsa zaten sandıkta cevap verir. Ana muhalefet Milletvekilleri gecenin yarısında Ankara’nın trafiğini aksatacak şekilde yolda oturdular. Böyle bir ana muhalefet, böyle bir muhalefet olur mu arkadaşlar. Bu ne biçim bir mantıktır, bu nasıl bir mantıktır. Bunu hiç kimse, önümüzdeki günlerde olayların sıcaklığı geçince hiç kimse izah edemeyecek. Bir çoğu aslında büyük bir mahcubiyet içerisindeler. Partinin en yetkili adamları, Ankara'nın en işlek caddesinde oturmuşlar gece 1'de trafiği kapatıyorlar. Ana muhalefetin yapacağı başka bir işi yok mu? Muhalefet raporları bitmiş mi? Neyi ürettiniz de bu iktidar sizi dinlemedi? Üretmek yok ki. Gazete kültürüyle muhalefet yapmaya çalışırsanız, en sonunda bu şekilde sokağa çıkarsınız. Bunun adı da rezil olmaktır, başka bir şey değil” dedi.

 

Şanlıurfa’da seçime güçlü bir şekilde hazırlandıklarını belirten Bakan Çelik; “Şanlıurfa’da ve ilçelerinde girmediğimiz ev kalmayacak. Gücüm yetiğince sizinle her eve, her köye gireceğim. Niye biliyormusunuz, kendimiz için değil, 76 milyon bizden istediği için çalışacağız. Bu seçimde 14-0 yapacağız. 14 Belediyeyi de alacağız. Şanlıurfa samimidir. Yeterki halka ulaşıp kendimizi anlatalım. Tüm teşkilatlar buna hazır olacak. Hazır olmayan varsa, üzerinde atalet varsa, yerini çalışana bıraksın. Cam çerçeve indirenlere en güzel cevap 14-0 kazanmaktır” dedi.

ESKİ TÜRKİYE YOK, YENİ TÜRKİYE VAR

Eski ve Yeni Türkiye’den örnekler veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “Türkiye’de son iki asırdır büyük mücadele veriliyor. Bu mücadele fikri ve siyasi mücadeledir. Ülkenin sahibi olarak kendilerini gören seçkinler var. Ülkenin vatandaşlarını bidon kafalı ve göbeğini kaşıyan olarak küçük görürler. Halkın değerlerini beğenmezler ve değiştirmek isterler. 18 sene tanrı uludur diye bir sesi Ezan diye bize sundular. 2 yıl radyolarda halkın müziğini yasakladılar. Batılı müzisyenleri bize dinlettiler. Eski Türkiye’de 10 bin faili meçhul var. 30 yıl süren terör var, 32 bin kişi hayatını kaybetti. Eski Türkiye budur. Ancak bu millet kötülüklere karşı aşılanmış bir millettir. Ne zaman bu milletin önündeki engeller kalktıysa millet kendi adamlarını iktidar yaptı. Millet kızgınlıklarını sandıka dökerek kendinden olmayanı iktidara getirmiyor. İktisadi anlamda 2002 ile 2012 arasında çok önemli reformlar yapıldı. Ancak yeterli değil, 2013 ile 2023 tarihleri arasında geri kalan reformlar tamamlanacaktır. Bakın buna örnek olarak da Türkiye’nin en önemli yatırımlarından bir kısmı 2013 Mayıs ayında gerçekleşti. Eskiden IMF müfettişleri Türkiye’ye geldiğinde Maliye Bakanları ve hatta Başbakanlar önünde esas duruş gösterirlerdi, kredi almak için. Biz IMF’ye 23 Milyar kredi borcunu sıfıra indirdik. Güçlenen ve demokrasiye geçen bir Türkiye var. Halkı ikinci sınıf gören değil, herkesi eşit gören bir anlayış var. Birileri istemiyor. Bu nedenle barış ve kardeşliği engellemeye çalışıyor. Biz ne zaman bir sorunu çözelim desek muhalefet istemezükçü oluyor. Yeni Türkiye önemli adımlarını atmıştır. 2023 hedeflerimizi laf olsun diye söylemiyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Reformları yapacağız. Biz yedi düvele karşı ta Osmanlı’dan beri kaybetmedik. Ne zaman aramıza fitne koydular o zaman kaybettik. Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük etnik fitneleri kaşımaktır. En büyük kötülük insanların mezheplerini ve yaşam tarzlarını ayrıştırmaktır. Ancak biz karanlık dehlizlerden kurtulduk. Geriye dönüş yok. Tünelin ucu göründü. Tünelin çıkışında üç yol var. Bu yollar; Yeni Türkiye, Güçlü Türkiye ve Öncü Türkiye var. Bu nedenle 2014 seçimlerinde rehavete yer yok. Güçlü çalışacağız. Bu kadrolar bu ülkeye hizmet etmek için gayret gösteriyor. Şanlıurfa’da yerel seçim, Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki hedeflerin tutacağına inanıyorum” dedi.

Toplantının ardından Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Şanlıurfa’dan ayrıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.