banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Çelik; Referandum tarihi zorlama ve siyasidir

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti olarak referandum için 60 güne de, 120 güne de hazır olduklarını belirterek, "Her iki durumda da ülkenin önünün açılması için, demokratik standartları yüksek ve hukuk sistemi daha bir rayına oturmuş bir ülke için, elbette yapılması gereken ne ise bunları yapacağız" dedi.
Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) referandum süresinin 120 gün olacağına ilişkin kararını değerlendirdi. YSK'nın kararını 'zorlama ile alınmış siyasi bir karar' olarak nitelendiren Çelik, "Parti olarak bu anayasa değişikliğinin mutlaka yapılması gerektiğini düşünen milletvekilleri olarak, vatandaşlar ve bireyler olarak 60 güne de hazırız, 120 güne de hazırız. Her iki durumda da ülkenin önünün açılması için, demokratik standartları yüksek ve hukuk sistemi daha bir rayına oturmuş bir ülke için, elbette yapılması gereken ne ise bunları yapacağız" diye konuştu.

Çelik, 28 yıldan beri uygulamada olan ve Türkiye'nin önünü tıkayan, Türkiye'ye ayak bağı olan hususların bu anayasa değişikliği ile ortadan kaldırılmasını istediklerini ifade ederek, "Bunun için, biz milletimize meramımızı en iyi şekilde, bütün meşru vasıtaları kullanarak anlatmaya çalışacağız. Alınan kararın ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


"İPTAL DE OLSA ERKEN SEÇİM YOK"

 
Gazetecilerin, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişiklik paketi ile ilgili iptal kararı vermesi durumunda, hükümetin gündeminde bir erken seçim olup olmadığını sormaları üzerine Çelik, şunları kaydetti:


"Hiçbir ihtimal ve şartta hükümetin gündeminde, partimizin gündeminde bir erken seçim yoktur. Erken seçim söz konusu değildir. Seçim; zamanında, yani 2011 yılı yaz aylarında yapılacaktır. Belki Temmuz olmayabilir, Haziran sonu olabilir. Sıcakların durumuna göre belki iki hafta önce ya da sonra olabilir. Ama kesinlikle seçimler zamanında yapılacaktır. Esasen Türkiye'nin erken seçime ihtiyacı da yoktur. Ama CHP zaten bu değişiklik paketini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini ilan etmişti. Zaten CHP'nin en iyi yaptığı iş de odur. Bu en iyi yaptıkları işi bir daha yapacaklar. Bir kez daha söylüyorum. Onlar Anayasa Mahkemesi'ne, bizler milletin vicdan mahkemesine gideceğiz.

Halkın vicdan mahkemesinin terazisi, şaşmaz bir terazidir. En iyi kararı verecektir ve 12 Eylül ümit ediyorum ki halkımız için, ülkemiz için Ramazan Bayramı'nın hemen ardından çifte bir bayram olacaktır ve 12 Eylül Anayasasının kısmen de olsa değiştiği güzel bir gün olacaktır" diye konuştu.
Çelik, referandum kampanyasına ilişkin bir soru üzerine, 15 Mayıs'tan itibaren 'Türkiye Buluşmaları'nın ikincisini başlatacaklarını belirterek, bakanlar, genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri ve milletvekillerine gerekli görevlendirmelerin yapıldığını söyledi. Çelik, bundan sonra kampanyaya ilişkin hesaplarını 120 güne göre yapacaklarını da bildirdi. Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin kısmi veto ihtimali ile ilgili bir soru üzerine de, varsayımlara göre siyaset yapmadıklarını söyledi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.