banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Çelik; İşverenle İşçiyi Buluşturuyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2 bin kişiyi İŞKUR'da ''İş ve Meslek Danışmanı'' olarak istihdam edecek. Bakan Çelik İşverenle İşçiyi buluşturuyoruz dedi.

 

Türkiye Personel Yönetimi Derneği ve İŞKUR tarafından hazırlanan standartlarda, İş ve Meslek Danışmanlığı, meslek seçimi aşamasında bulunan, iş bulmada, seçmede güçlükleri olan, mesleki uyumsuzluk problemleri bulunan, mesleki becerilerini geliştirmek, mesleğini veya işini değiştirmek isteyenlere yönelik olarak kişisel özellikler ile mesleklerin gerektirdiği nitelikleri, şartları ve iş piyasasının gereksinim duyduğu iş meslekleri karşılaştırarak, bireyin istek ve durumuna en uygun mesleği seçmesi, seçtiği iş ile ilgili eğitim imkanlarından yararlanması, işe yerleştirilmesi ve işe uyumunun sağlanması ile ilgili sorunların çözümüne sistemli olarak yardım edecek Üniversite mezunu 2000 kişinin işe alınacağı açıklandı.

 

 

İŞKUR’un son yaptı proje hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik İş Kur bünyesinde yeni harekete geçireceğimiz İş ve Meslek Danışmanı uygulaması ile çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Bu yıl içerisinde 2000 İş ve Meslek Danışmanını alacağız yine 2012 yılında da 2000 kişi daha alacağız, bunları Üniversite bünyesinde 360 saatlik bir eğitime tabi tuttuktan sonra kurum bünyesinde 81 ilde çalışmaya başlayacaklar. Bu eğitim Mesleki Yeterlilik Kurumumuz var bizim ve bu kurumun belirlediği meslek standartları var eğitimler bu standartlara göre verilecek. İş ve Meslek Danışmanlığı da böylelikle bir meslek olacak.

 

 Bu eğitimleri alanların 81 ilimizde yapacakları hizmetler işsiz vatandaşlarımızı uygun bir eğitime yönlendirme, İş-Kur’a kayıtlı işsizlerle birebir görüşecekler kabiliyetleri kapasiteleri ve birikimleri hangi mesleğe yönlendirilmesi gerekiyorsa o mesleği almaları sağlanacak bu İş Meslek Danışmanları vasıtasıyla gereksiz yere kaynak ve zaman israfı da önlenmiş olacak. Bir başka konu ise işsizlerin moral motivasyonu açısında da İş Ve Meslek Danışmanlarına görev düşecek en azından sahipsiz olmadıklarını düşünecekler. İl istihdam kurulları tarafından ise işsizlerimiz açık işlere yönlendirilecekler. Bu tür uygulamalar tüm Avrupa ülkelerinde bulunmaktadır artık bundan sonra Türkiye’de de olacaktır amacımız işverenle işçiyi buluşturmaktır, gazetelerde birçok iş ilanları görüyoruz ama işin niteliğine göre insanlarımızın eğitim alması gerekiyor bu açığı en kısa zaman içinde kapatacağız bu sistemle açıklamasında bulundu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.