banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Çelik: İşsizliğin düşüşü göstermesi sevindirici

Çelik, kayıtdışı istihdamla da mücadele edildiğini belirterek, geçen yıl 17 milyon 221 bin 814 olan kayıtlı sigortalı sayısının bu yıl 18 milyon 429 bin 88'e yükseldiğini kaydetti.

İşsizlik rakamlarıyla ilgili yazılı açıklama yapan Bakan Çelik, alınan tedbirler sayesinde işsizlik oranlarının düşüş seyrinin devam etmesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Dünyada ve özellikle AB bölgesinde yaşanan ekonomik krizler dolayısıyla ülkeler işsizlikle boğuşurken Türkiye'de geçen yıla göre işsizlik oranında 0,7'lik bir düşüş yaşandığına dikkat çekti. Özellikle Türkiye İş Kurumu aracılığıyla son dönemde alınan önlemlerin işsizlik oranlarının düşüşünde etkili olduğunu vurguladı. Önümüzdeki dönemde de işsizlikle mücadelenin en öncelikli konulardan biri olacağını ifade etti.

Son yıllarda işsizlikle mücadelede planla ve programlı çalışmalar başlattıklarını belirten Çelik, yeni teşvik sistemi, toplum yararına çalışma, mesleki eğitim, işbaşı eğitimi ve iş ve meslek danışmanları gibi enstrümanların işsizlikle mücadelede kararlı bir şekilde bundan sonra da uygulanacağını söyledi. Ulusal İstihdam Stratejisi'nin tamamlandığını, bu çerçevede 2023'de işsizliği yüzde 5 seviyelerine indirilmesinin hedeflendiğini belirtti. İşsizlikle mücadele ederken eş zamanlı olarak kayıtdışılıkla mücadelenin de aynı kararlılıkla devam ettiğini aktardı. Bakan Çelik, kayıtdışı istihdamın yüzde 53'ten yüzde 37'lere kadar indirildiğini vurgularken, bu oranın da 2023'de yüzde 15'ler seviyesine düşüreceğini açıkladı. Geçen yıl 17 milyon 221 bin 814 olan kayıtlı sigortalı sayısının bu yıl 18 milyon 429 bin 88'e yükseldiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.