banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Çelik: Görüntülerden bir Kürd olarak utandım

 Katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendiren AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik'in Kobani olayları bahane edilerek çıkartılan 6-7 ekim olayları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

6-7 Ekim’de PKK/BDP’lilerce çıkarılan olaylardan dolayı bir Kürt olarak utandığını söyleyen Çelik, görüntülerden dolayı Kürtlerin yakan, yıkan, öldüren insanlarmış gibi gösterildiği bir görüntünün ortaya çıktığını söyleyerek, böyle bir durumu ortaya çıkarmaya kimsenin hakkının olmadığını söyledi.

Çözüm sürecinin devam ettiği bir sırada sahneye konan 6-7 Ekim olaylarının sebebi olarak HDP’yi gösteren Çelik, HDP'nin “Biz şiddet olmasını istemedik” yönündeki açıklamalarına da tepki gösterdi.

“Baraj kapaklarını kontrolsüz şekilde açarsanız …”

Çelik; " Yapılanlar kabul edilemez. 6-7 Ekim tarihlerinde 13 -14 ilde HDP halkı sokağa döktü. Kobani söylemleriyle insanlara gaz verip sokağa çekiyorsunuz. Hükümet Kobani'de Kürtlerin ölmesini istiyor diye bir izlenim vereceksiniz ondan sonra da diyeceksiniz. Şiddete yöneldiler. Baraj kapaklarını kontrolsüz şekilde açarsanız bu su niye tahribat yapıyor deme hakkına sahip değilsiniz. Bunu derseniz size gülerler, samimi olmadığınız ortaya çıkar.” ifadelerini kullandı.

6-7 Ekim de yaşananlardan dolayı ortaya çıkan görüntüden bir Kürt olarak utandığını söyleyen Çelik, “ Bütün dünyaya Kürtleri yakan, yıkan tahrip eden, öldüren bir kitle olarak göstermeye kimin ne hakkı var? HDP'nin böyle bir hakkı var mı? Böyle bir hakkı yok. İnsanları öldüreceksiniz üstünden araba ile geçeceksiniz bu vahşeti yeryüzünde kime izah edebilirsiniz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.