banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Çelik; Ceylanpınar’da tam donanımlı bir hastane kuracağız

Bakan Çelik, artık kan, kin olmadığını, kardeşliğin olduğunu ve Ceylanpınar’a tam donanımlı hastahane kuracaklarını söyledi.
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde AK Partili Ceylanpınar belediye başkanı Menderes Atilla ve ilçe Başkanı Ahmet Gültekin’in yanı sıra binlerce partili ile karşılanan Bakan ve Milletvekillerine ilçe merkezine kadar yüzlerce konvoylu araç eşlik etti. Bakan ve vekiller ilk önce ilçe merkezinde yapımı tamamlanan Atatürk İlköğretim okulunun açılışını yaptılar.
Canla başla çalışıyoruz
Ceylanpınarlıları kuşatan açılış ve temel atmayı gerçekleştirdiklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “İlkokulu açıyoruz, ilköğretim çocukları için camii açılışı yapıyoruz. Tabii ki ibadet merkezimiz hepimizi ilgilendiren, bizi toplayan bir merkez. Bütün Ceylanpınarlıları ilgilendiren bir merkez, dolayısıyla  hayırlı bir adım. Sentetik çim sahası açıyoruz. Gençlerimizle ilgili gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için bir açılış gerçekleştiriyoruz. Kadınlarımızla ilgili Aile Destek Merkezinin açılışını yapıyoruz. Tüm Ceylanpınarlı kadınlarımıza hayırlı olmasını diliyorum ve önemlisi Üniversitenin bir ayağını  Ceylanpınar’a getiriyoruz. Meslek Yüksek Okulunun açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunların ben tam hesabını yapamadım ama, eski rakamla 60 trilyonun üzerinde bir yatırımdan bahsediyoruz. Bütün bu emekler, bütün bu imkanlar Ceylanpınarlılar için, hepimize hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.
Urfa’nın ayak basmadık yerini bırakmadık
Bakan Çelik, konuşmalarını şöyle sürdürdü;
“Değerli Ceylanpınarlılar 3 yıldır milletvekili arkadaşlarımızla beraber sizlerleyiz. Urfa’nın ayak basmadık yerini bırakmadık. Sizlerden ayrılmadık kopmadık. Vatandaşlarımızla beraber halkla beraber bütün yöneticilerimizle beraber ihtiyaçlarımızı tavsif ettik. Öncelik sırasını ortaya koyduk hangi meseleleri çözersek Ceylanpınar ve Şanlıurfa geleceğe doğru daha hızlı adamlarla yürür diye hesaplar yaptık kitaplar yaptık gördük ki Ceylanpınar’da ve Şanlıurfa’da yapmamız gereken en öncelikli hadise eğitim meselesini çözmek eğitim meselesini çözmezseniz hiçbir meseleyi çözemezsiniz. Önce eğitim dedik yalnız size bir rakam vereyim; 2013 yılını Şanlıurfa’da temelini attığımız okul sayısı 300 bedeli 400 trilyon bu okulların 17’si 2013’te yalnız Ceylanpınar da temeli atılan ve işte karşıda gördüğünüz gibi bitirilen okullar. Neden eğitim bir ülkede problemler varsa sıkıntılar varsa sosyal ve ekonomik bazı çalkantılar yaşanıyorsa anlayın ki orada eğitim sorunu halledilememiş. Bir ülke kalkınmış gelişmiş münezzeh bir ülke olmuş ise anlayın ki o ülkede eğitim sorunları çözmüş geleceğe doğru hızlı adımlarla ilerleyen bir ülke demektir. İşte Türkiye her alanda eğitim sorunu başta çözmek için sayın başbakanımızın talimatıyla canla başla bir uğraş içindeyiz.”
Bu sahadan başarılı futbolcuların yetişmesini diliyorum
Bakan Çelik ve beraberindeki heyet konuşmanın ardından yapımı yeni tamamlanan sentetik çim sahasının açılışına katılmak üzere okuldan ayrıldılar. Yaya olarak yoluna devam eden Çelik ve beraberindeki heyet, yol üzerinde vatandaşlar ile sohbet etti.
Sentetik sahanın açılışının ardan yaptığı konuşmada, Ceylanpınar türbinleri olan güzel bir stadyuma kavuştuğunu belirtirken, bu sahadan başarılı futbolcuların yetişmesini dileyip hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Bakan Çelik Milletvekilleri ve Ceylanpınar Kaymakamın futbol sahasında kaleye atışlar yaparak vatandaşların yoğun alkışları arasında oradan ayrıldılar.
Cami temeli ve herkese teşekkür
Heyet  yapımı biten Zahiriye Camii açılışını yaptıktan sonra Bakan Faruk Çelik, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti ve Kur’an dinletisinin ardından  camide namaz kılarak Ceylanpınar çarşı merkezine geçti.
Bakan Çelik ve Milletvekilleri çarşı merkezinde binlerce partili tarafından coşku ile karşılandı. Çarşı merkezinde AK Parti Seçim Bürosu açılışını yaptıktan sonra kürsüye çıkıp halka seslenen Bakan Çelik, coşkulu kalabalığa Kürtçe, Arapça ve Türkçe hoş geldiniz diyerek halkı selamladı.
Bakan Çelik, kalabalığa “Sizin bu coşkunuz bizlere büyük sorumluklar yükledi. 30 Mart’ta sandıktan AK Partinin çıkacağını vaat ettiğini vurguladı” dedi.
kan yok, kin yok, kardeşlik var
Konuşmasına yoğun alkışlar ile devam eden Bakan Faruk Çelik, “Türkiye’nin siyasetçilerden neler çektiğini biliyorsunuz son 10 yıldır Türkiye’de ki değişimi fark ediyorsunuz ama bütün icraatlarımızın en önemlisi barışın, huzurun kardeşliğin yeniden tesis edilmesidir. Eski Türkiye kardeş kavgasını çıkardı, eski Türkiye İMF’ye avuç açan bir Türkiye çıkardılar. Eski anlayışlar kan dediler, kin dediler, kandan beslenenler çıktı, kinden beslenenler çıktı ama biz 2002’den sonra geldik ve kan yok, kin yok, kardeşlik var dedik. Kalkınan bir ülke nasıl sağlanır dedik ve bunun peşine düştük ve istikrarlı bir Türkiye için emin adımlarla yürümeye başladık, işte bu başarılarımız birilerini rahatsız etti başbakanımıza çeşitli senaryolar yazıldı ve başbakanımız galip çıktı. Bunun için 3 Mart'ta Ceylanpınar’da yalnız Menderes Atilla’yı seçmeyeceksiniz, aynı zamanda Sayın Başbakanımıza güç vereceksiniz” diye konuştu.
Konuşmasına devam eden Bakan Çelik, Hizmetin kendilerinin işi olduğunu, sorunları çözmenin AK Partinin işi olduğunu, Ceylanpınar Ak Parti Belediye Başkan Adayı Menderes Atilla’nın kendilerine yeni sorumluklar yüklediğini bunlardan birinin Göçerler sorunu olduğunu, bu güne kadar gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin bu sorunu çözemediğini ama meclisten geçen tasarının ardından kendilerinin çözdüklerini dile getirdi.
Şanlıurfa’nın en önemli sorunu elektrik sorunu
Bakan Faruk Çelik, “Viranşehir yolunu bitirdik, Akçakale Ceylanpınar arasındaki yol çalışması devam ediyor, bu gün 60 trilyonun üzerinde açılışlar gerçekleştirdik. Sadece 2012 yılı içerisinde Ceylanpınar’a 18 okul kazandırdık. Amacım sizlere hizmetleri teker teker anlatmak değil, bundan sonra ne yapacaksınız, Sayın Bakanın  cevabını bekliyorsunuz. Birincisi Şanlıurfa’nın en önemli sorunu elektrik sorunu olduğunu biliyorum. Tarlasını Bin 400 kuyudan sulamasını yapan çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, sizlerin maliyeti yüksek bir elektrik ile karşı karşıda olduğunuzu biliyorum, bizim bakanlar kurulu kararımızla bundan sonra elektrik ödemelerinizi desteklemeden keseceğiz, elektrik şirketleriyle yaptığımız görüşmede çiftçilerin uygun fiyata elektrik kullanabilmeleri için Başbakanımızın başkanlığında çalışmamızı tamamlamak üzereyiz bunun için elektrik sorununun bir daha yaşanmamak üzere çözüm noktasına getireceğiz. Bütün Ceylanpınar bunu bilmesini istiyoruz. İkinci sorununuzun tapu sorununa gelince, tapu sorunu yerel yönetimlerin ve hükümetin çabasıyla bir ayda çözülecek bir sorundur ve çözeceğiz. Ceylanpınar’da dar gelirli vatandaşlarımız için yeni TOKİ konutlarının açılması başbakanımızın taahhüdüdür. 35 merkezde aile sağlık merkezleri kuruyoruz Türkiye’de sağlık sorununu biz çözdük, Ceylanpınar’da da Viranşehir’de olduğu gibi tam donanımlı bir hastane kuracağımızı buradan sizlere söz veriyorum. Ceylanpınar TİGEM’de çalışan işçi kardeşlerimizin toplu iş sözleşmelerinin en kısa sürede yapacağız ve Ceylanpınar’ın en büyük sorununun işsizlik sorunun olduğunu biliyoruz. Ceylanpınar TİGEM’e bundan sonra alınacak işçilerin kesinlikle Ceylanpınar’da yaşayan insanlardan alınacağının sözünü buradan veriyorum. Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Menderes Atilla’nın dağıttığı Ceylanpınar için yer aldığı kitapçığın içerisindeki bütün projelerin arkasındayız. Biz bizim üzerimize yapacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın sizlerin 30 Mart’a sizlerin üzerine düşen 2011 de yaptığınız gibi başımızı dik bir şekilde gönderirsiniz umut ediyoruz. Buradan bütün Ceylanpınar halkına sesleniyorum Ceylanpınar’ın daha modern ve yaşanıla bilir bir kent haline dönüştürmek istiyorsanız 30 Mart’a Menderes Atilla’yı o koltuğa oturmalısınız. Bu ülkede barış ve huzur ortamını olmasını isteyen her kesin AK Partiden taraf olması gerekir çünkü bu ülkeye huzur barış ve kardeşliği getiren biziz. Suriye’deki iç savaştan dolayı Ceylanpınar’da 5 vatandaşımızı kaybettik buradan kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum ailelerine baş sağlığı diliyorum” diye duygularını ifade ederek halkın büyük coşkusuyla konuşmasına son verdi.
Aile ve Sosyal Yardımlaşma Merkezi açılışı ve MYO temeli
Bakan Faruk Çelik ve beraberindeki heyet ile seçim bürosunun açılışının ardından Aile ve Sosyal Yardımlaşma Merkezinin açılışına katıldı. Bakan Çelik açılışta başta kadınlarımız olmak üzere böyle anlamlı bir merkezin açılışında ön ayak olan her kese teşekkürlerini sundu.
Bakan Çelik’in bir sonraki durağı Meslek Yüksek Okulunun temel atma töreni oldu.
Meslek Yüksek Okulu temel atma töreni
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulu temel atma töreninde yaptığı konuşmada AK Parti Hükümetinin kalkınmanın ve büyümenin eğitim üzerine inşa edeceklerini bu bağlamda Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarının çoğalması için çabalayacaklarını söyledi ayrıca Harran üniversitenin bir kolu olan Ceylanpınar’daki Tarım Meslek Yüksek Okulu Ceylanpınar’da dünyanın en büyük çiftliği olmasından kaynaklı büyük önem arz ettiğini biliyoruz konuşmanın ardından Bakan Çelik Millet Vekilleri Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Menderes Atilla ve Ceylanpınar Kaymakamı Musa Sarı’nın katılımıyla temel atma törenin gerçekleştirildi.
Bakan Faruk Çelik ve Milletvekilleri buradaki temel atma töreninin ardından Ceylanpınar TİGEM’de kendileri için verilen yemeğin ardından ilçeden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.