banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Canikli: AVM'lerin kapanması söz konusu değil

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, "Pazar günü AVM’lerin kapanması söz konusu değil." dedi.     

Nurettin Canikli, AVM'lerin hafta sonları tatil olmasının kamuoyunda yoğun biçimde tartışıldığını dile getirerek, tasarıda büyük AVM'ler ve zincir mağazaların çalışma saatleriyle ilgili düzenleme olmadığını söyledi.

"AVM'lerin hafta sonu kapatılması milli gelirde azalmaya yol açar"

TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda konuşan Canikli, "AVM’lerin hafta sonları tatil edilmesinin, esnaf ve sanatkâra iş alanı açmak amacıyla tatil edilmesinin, içinde bulunduğumuz realite dikkate alındığında mümkün olmadığını düşünüyoruz. AVM’ler sadece alışveriş yapılan yer olmaktan çıktı, yaşam biçimi halini aldı. Aileler, çocuklar hafta sonlarının büyük bölümünü buralarda geçiriyor. Bu nedenle sosyal donatı alanları zorunlu hale getiriliyor. Toplum artık bunu talep ediyor. Böyle bir uygulama milli gelirde de ciddi azalmalara yol açar. Hesabı yapılmadı ama milli gelirin önemli unsuru olan ticareti daraltır. AVM'lerin hafta sonu kapatılması ticaretin esnafa ve sanatkara kayması durumunu da sağlamaz. İlk kurulduğu aşamada, 20-30 yıl önce bunlar belki konuşulabilirdi ama şimdi ciddi sosyal eleştiriye yol açabilir. Böyle bir düzenleme gerçeklerle bağdaşmadığını düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

Canikli, yeni AVM yasa taslağında hükümetin böyle bir önerisinin bulunmadığını ancak bazı milletvekillerinin verdiği tekliflerde yer aldığını belirtti.  

Nitekim AK Parti Bursa milletvekili Mustafa Öztürk yaptığı bir açıklamada, 14 Avrupa ülkesini gezdiğini bunların 10 tanesinde AVM'lerin pazar günü kapalı olduğunu söyleyerek “Bizim de pazar günü ne yapacağımızı değerlendirmemiz lazım." dedi.

Öte yandan 2014 Eylül verilerine göre Türkiye genelinde toplamda 342 adet AVM bulunuyor. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.