banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

BÜYÜKŞEHİR 1. ACİL EYLEM PLANI'NINDA ÇALIŞMALAR SON SÜRAT

Göreve geldiği ilk gün Şanlıurfa'nın yol ağını inceleyerek 1. acil eylem planı olarak adlandırdığı Kuzeybatı Çevreyolunda yol genişletme ve sıcak asfaltlama çalışması başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, çalışmaları inceledi.

Geçici olarak tek şerit halinde hizmet veren yolda atıl durumdaki ikinci şeridi hizmete açmak için kolları sıvayan Büyükşehir ekipleri bir yandan enkaz temizleme ve dolgu çalışmalarını sürdürürken diğer yandan asfaltlama çalışmalarında sona gelindi.

'ÇEVRE YOLU AĞINI TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ'

Gece gündüz sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Göreve geldiğimiz ilk günlerde başlatmış olduğumuz 1. acil eylem planına başlayarak Şanlıurfa'nın çevreyolu ağını tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Bölgede yaşanan trafik yoğunluğunu çözmek için bir çok çalışma başlattıklarının altını çizen Başkan Çiftçi, şunları söyledi.

"Vatandaşlarımıza rahat bir ulaşım sağlanması konusunda trafiği rahatlatmamız ve yollarımızı düzenlememiz gerekiyordu. Arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde 1. Acil eylem planı olarak gerek Abide kavşağından Çevik kuvvet kavşağına kadar olan bölgede revizyon çalışması başlatarak Abide meydanındaki kaldırımların daraltılması ve yolda bulunan dubalarda revizyon kararı aldık. Şuanda bulunduğumuz Çevik kuvvet kavşağından Açıksu Caddesini bir birine bağlayan Kuzeybatı çevreyolu tek şerit ve sathi kaplama asfalt mevcuttu. Arkadaşlarımızla birlikte mevcut yolda genişletme ve sıcak asfaltlama çalışmaları başlattık. Ulaşım Daire Başkanlığımızda yolun aydınlatılması noktasında DEDAŞ ile çalışmalarımızı yürütüyoruz ve bu şekilde 1. Acil eylem planımızı tamamlayacağız.

'2. EYLEM PLANI'NI EYYÜBİYE'DE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

2. Acil Eylem Planını Eyyübiye Bölgesinde hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Çiftçi, şunları söyledi.

"Eyyüpkent Mahallesi civarında gerçekleştireceğim 2. Acil eylem Planı doğrultusunda Yapımı sürdürülen Eyyübiye Devlet hastanesi önündeki yolun yapılması ve eski birikethane yolunu tamamlayacağız. Eyyüp Peygamber Caddesinde bulunan yolun ve Akçakale yolunun bir birine bağlanması noktasında çalışma başlatıp trafiği rahatlatacağız. 2. Eylem planı olarak bu bölgeye geçeceğiz.

'HALİLİYE'DE 3. EYLEM PLANI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK'

3. Acil Eylem Planını Süleymaniye mahallesinde başlayarak bölgede oluşan trafik yoğunluğunu ve tıkanıklığını bertaraf edeceklerini söyleyen Başkan Çiftçi," Haliliye ilçemizin Süleymaniye ve Bağlarbağı caddelerinde trafik sorunun çözmek için planlama çalışması başlattık. Etüt ve Planlamayı Fen İşleri Daire Başkanlığımız yüklenici firma yetkilileri ile uygulamalı bir şekilde çalışarak ilerleyen dönemde başlatacağız. yol düzenlemeleri hakkında şimdiden çalışma başladı Allahın izniyle Şanlıurfa'mızı güzelleştireceğiz. Acil sorunları biliyor ve en kısa sürede gidermeyi hedefliyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarımız sahada özverili bir şekilde çalışacaklar ve çalışmaların başında duracaklar. Tüm birimlerimiz ve Daire Başkanlığımızla birlikte el birliğiyle gerçekleştirmemiz lazım. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın sinerjisini tüm ilimize hissettirmemiz lazım. Yükümüz ağır ama İlçe Belediye Başkanlarımız, AK Parti İlçe teşkilatlarımız ve bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.