banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bülent Arınç'tan çok konuşulacak adalet itirafı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da partisinin il teşkilatı tarafından Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Siyaset Akademisi'ne katılarak, "Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimleri" konulu ders verdi.

“BİZ MARTI DEĞİL PARTİYİZ”

Türkiye’de "Benim de püskevitim olsun" diye siyaset yapanların da olduğunu gülerek anlatan Arınç, “Bizim martı değil partiyiz. Kalkınmamız iyi. Adaletin sarayları var. Kendisini ise arıyoruz. Adalet kutup yıldızı gibidir. Adalet de tam olacak İnşallah. Ondan da kurtuluş yok. Adalet de kalkınma da tam olacak” dedi.
Ardından Arınç, protokol üyeleri ile birlikte siyaset akademisini başarıyla bitirenlere sertifikalarını vererek tebrik etti.

Bursa’da AK Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi 11. dönem programına katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmalarına Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne yapılan bombalı saldırıyı kınayarak başladı. Herkesin aklına, terör örgütü dendiğinde PKK'nın geldiğini ifade eden Arınç, "Fakat PKK'nın yanı sıra Türkiye'de DHKP-C'nin de bilinmesinde fayda var. Türkiye'de terör amaçlı kurulmuş, alfabede harf kalmamıştır. Bu örgütlerin bir kısmı içeriden bir kısmı da dışarıdan yönetilmektedirler. Türkiye'nin büyümesini güçlenmesini hazmedemeyenler kendi batıl ideolojileri için eylemler gerçekleştirmektedirler. Bazılarının Türkiye'yi güçsüzleştirmek, halkta korku meydana getirmek için ülke içinde bölücü bir düşünceyi oluşturmayı amaçlamaktadırlar" dedi.

"ALLAH TÜRKİYE'Yİ FELAKETLERDEN KORUSUN"

Ankara'daki bombacı eylemcinin kimliği ve DHKP-C'nin eylemleri hakkında bilgiler veren Arınç, "Bunların bir kısmı kendi ideolojilerine inanıyorlar. Bir kısmı tutulmuş insanlar, bir kısmı hasta ruhlu insanlardır. Allah Türkiye'yi, insanlarımızı ve bütün insanlığı bu tür felaketlerden korusun. Bu kötü düşüncelerden muhafaza etsin" diye konuştu.

"BEN GİDECEK OLMAKTAN ENDİŞE DUYMUYORUM"

AK Parti'nin farklı bir siyaset çizgisi izlediğini anlatan Arınç, "Bana git diyen kimse yok. Ne güzel kural var. Ara vermek gerek. Biz artık siyasete bir nokta konması gerektiğine inanıyoruz. 'Artık bize Allah'a ısmarladık, yerimize yenileri gelsin' diyoruz. Başta bana kendi partimdekiler karşı çıkıyor. 'Şimdiden söyleyelim' diyorum. Bazıları başka hesaplar yapıyor. Ben içinizde en başarılı kabiliyetli bir insan değilim. Ben inanıyorum ki tüm arkadaşlarımız benden çok daha başarılı olacaklar. Ben gidecek olmaktan endişe duymuyorum. İnsanlar bir yere tutunup kalmamalı. Arkasına tekme vurularak değil. Önemli olan en güçlü zamanda Allah'a ısmarladık deyip gidebilmektir" dedi.

"TARİH, DİN VE DİL ÇOK ÖNEMLİ"

Diyarbakır'daki Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getiren Arınç, Van'da da Zehra üniversitelerinin açılmasını temenni etti. AK Parti'nin hayal bile edilemeyecek şeyler yaptığını hatırlatan Arınç, "Fatih Sultan Mehmet gibiyiz. Biz kimsenin hayal bile edemediği şeyleri yaptık. Milletimiz güven veriyor. Biz de yolumuza devam ediyoruz. İyi siyasetçi olmanız için çok konuşacak, okuyacaksınız. Bülbül gibi şakıyacak, su şırıltısı gibi olacaksınız. Diğer dilleri de konuşacağız. Ama Türkçe'yi en iyi şekilde konuşacağız. Dinimizi de asıl kaynaklarından öğreneceğiz. Bunu öğrenmek vazifedir. Dinimize inanıyorsak öğrenmeli, uygun bir şekilde yaşamalıyız. Tarih de çok önemli. Onun da iyi bilinmesi gerek. Tarih, din ve dil konusu çok önemli" şeklinde konuştu.

"ONLAR HALA BİZİ 30 SENE ÖNCESİNİN LAFLARIYLA ELEŞTİRİYORLAR"

Başbakan Yardımcısı Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurban olduğum Allah bize veriyor. Biz de millete veriyoruz. Rahmetli Turgut Özal gibi rahmetle andığımız insanlar var. Boş vaatlerde bulunan insanlar da var tabii. Biz yarının hesabını değil, 2023'ün hesabını yapıyoruz. 2023'e gelindiğinde kızıl elma 2071'i düşünüyoruz. CHP'de MHP'de bunu düşünenler var mı? Onlar zaman tünelinde kalmışlar. Bu millet ne istiyor, neye inanıyor, bilmiyorlar. Bizim çabalarımızı başka yorumluyorlar. Terör bitecek, bitsin diyoruz. Onlar hala bizi 30 senenin laflarıyla eleştiriyorlar. Yüzde 50'ler 60'lar olacaksa biz milletin tam damarına girmişiz. O ne istiyorsa, biz de onu istiyoruz. O yüzden AK Parti'nin istikbali geleceği var. Biz olsak da olmasak da var."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.