banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Mehmet Yavuz: Toplumun harcı İslamdır!

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz,  partisinin Şanlıurfa il teşkilatı tarafından Akabe TOKİ semtinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve Müslüman coğrafyasında bazı sıkıntılar yaşandığını ve bu meselenin bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Yavuz, farklılıkların sorun haline getirilmemesi gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:


"Şu ana kadar farklılıkları bir arada tutabilen en önemli ve en büyük harç İslam olmuştur, ondan daha öte, daha büyük bir harç olmamıştır. Eğer şu anda bu harç Müslümanların arasındaki ihtilafları gideremiyorsa iki ihtimal söz konusudur ya bu harçta problem vardır ya da biz Müslümanlarda problem vardır. Harç ilahi bir harç olduğu için mutlak anlamda doğruları vereceği kesin olduğundan, demek ki biz Müslümanlarda birtakım sorunlar ve problemler vardır. O zaman biz Müslümanların sadece Türkiye'de, sadece Şanlıurfa'da değil bütün dünyada özünden koparmadan bu meselelerimizi güncellememiz gerekiyor" dedi.


Çözümlere tam olarak eğilmemiz gerektiğini söyleyen Yavuz, şöyle devam etti:

"Güncellenmesi gereken mesele iki yöne bakıyor, birincisi içe yönelik, ikincisi ise dışa yöneliktir. İçe dönük meselemiz, Müslümanlar olarak aramızdaki sıkıntılarımızdır, ihtilaflarımızdır çünkü birileri bu ihtilafları çok iyi biliyor. Nereden ihtilafın kaynaklanacağını iyi biliyor, bunları kaşıdıkça kaşıyor, aramızda kin nefret, husumet oluşturuyor."

Yavuz, Müslümanların sorunları çözmede her zaman olduğu gibi Hazreti Muhammed'i örnek alması gerektiğini dile getirerek geleceğe ortak hedeflerle ilerlemenin önemine dikkati çekti.

Dışa yönelik güncelleme de yapılması gerektiğini vurgulayan Yavuz, "Kendi aramızdaki bu mevzuları çözdükten sonra öteki diye tabir ettiğimiz bizimle aynı düşünmeyen, belki aynı inancı taşımayanlara şunu söylememiz lazım 'bu topraklarda bir ve beraber yaşamak zorundayız.' Komşuluk, akrabalık ilişkimiz olacak, ticari, sosyal birlikteliklerimiz olacak, biz bu farklılıklarımızı birilerinin kaşımasıyla düşmanlık haline getirmeyelim." diye sözlerini tamamladı.

Mustafa Akkuş/ www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.