banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Bu Pazar Seçim Olsa

Türkiye anayasa paketini ve olası referandumu tartışırken, 2011'in Nisan ayında yapılması planlanan genel seçimlere de artık bir yıl kaldı. Son seçim anketinde halka alternatif liderler ve yeni siyasi oluşumlar soruldu.

ANDY-AR'ın Nisan ayı araştırmasında, halka "Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusunun yanı sıra alternatif liderler ve yeni siyasi oluşumların şansı da soruldu.

YENİ SİYASİ LİDERE İHTİYAÇ VAR

20 ilde, 125 noktada, 4 bin 556 denek ile yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirilen ankete göre, 2011 Milletvekili Genel Seçimlerine giderken, yarışa dahil olacak yeni oluşum ve liderlerini Türk halkı ilgiyle takip ediyor.

Araştırmayı yorumlayan ANDY-AR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar'a göre vatandaşların yüzde 41,4'ü, Türkiye'nin yeni siyasi liderlere ihtiyacı olduğu düşüncesinde. Aksi görüş bildiren ve yeterince siyasi liderin olduğunu ifade eden vatandaşların oranı ise yüzde 33,9 oranında.

SAADET VE SARIGÜL MECLİS'E GİREBİLİR
Halkın alternatif olarak gördüğü siyasi liderlerin başında ise Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve TDH'nin Lideri Mustafa Sarıgül. Ankete göre Kurtulmuş ve Sarıgül'ün seçimlerde barajı aşıp TBMM'ye girme şansı var.

ŞENER VE CİNDORUK'UN ŞANSI YOK

Halk kurucusu olduğu AK Parti'den koparak tek başına iktidar parolasıyla Türkiye Partisi'ni kuran Abdüllatif Şener ile Demokrat Parti'nin başına geçerek yeniden aktif siyasete soyunan Hüsamettin Cindoruk'un genel seçimlerde başarılı olacağına ise çok büyük bir oranda inanmıyor.

BU PAZAR SEÇİM OLSA?
Bu Pazar milletvekili genel seçimi olması durumunda ise AK Parti birinci parti olma konumunu açık ara bir oranla korurken, Mustafa Sarıgül ise CHP ve MHP'nin ardından baraj sınırına dayanmış durumda.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Cafesiyaset.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.