banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Bu BDP ile barış gelir
Şelale düğün salonunda BDP EŞ Genel Başkanı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve İl dışından gelen davetlilerin yanı sıra parti üyelerinin katılımıyla yapılan kongreye bayanların yoğun katılımı dikkat çekti.
BDP Siirt il Örgütünün 2. olağanüstü kongresi, yapılan açılış konuşması ve divan seçiminin ardından demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından başladı.
BDP eş Başkanı Gültan Kışanak, konuşması sırasında salona asılan Türk bayrağının bir kenarının kopması üzerine konuşmasını kesti. Kışanak, "Bayrağı assınlar konuşmama öyle devam edeyim" diyerek önce Türk bayrağının düzeltilmesini istedi, bir kenarı kopan bayrak düzeltildikten sonra konuşmasına kaldığı yerden devam etti..
"CEZA EVLERİNİN KAPISI ARALANMALI"
Kışanak “10 bin Kürt politik cezaevinde tutsaktır. 10 bin arkadaşımız bu ülkeye barış gelsin özgürlük gelsin demokrasi gelsin diye görev aldı. Çözümsüzlük siyasetinin sahipleri arkadaşlarımızı cezaevine koydular. Eğer bugün bir çözümden bahsediyorlarsa barıştan, diyalogdan ve müzakereden bahsediyorlarsa öncelikli olarak cezaevlerinin kapısı açılmalıdır. Biliyoruz hepimizin en büyük arzusu bir an önce barışı sağlamak özgür olarak topraklarımızda anavatanımızda Kürdistan’da ve Türkiye’de özgür olarak yaşamaktır. Bu arzunun ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz bu arzu bu istek bu kadar güçlü olmasaydı bu kadar büyük bedeller ödenerek bu mücadele sürdürülemezdi. Barış ve çözüm konusunda özgürlükler konusunda bu halk bu kadar istekli olmasaydı tutuklanan her arkadaşımızın yerine yüzlercesi göreve talip olmazdı. Bizler barış konusundaki samimiyet sınavını ödediğimiz bütün bedellere rağmen mücadelemizden vazgeçmeyerek gösterdik".dedi.
BİZ BARIŞA VE ÇÖZÜME HİZMET ETMEK İÇİN VARIZ
Kışanak, "Sizler Kürt halkı özgürlük isteyen herkes bugün İmralı’da Öcalan’ın başlattığı müzakerelerin arkasındadır. Bizler buradan bir kez daha ilan ediyoruz. İmralı ile yürütülen müzakereler yapılan görüşmeler kalıcı olsun oyalama öteleme zamana yayma mantığından vazgeçilsin."diye konuştu.
Başlatılan bu görüşmelerin çok daha düzenli ve organize bir müzakere süreci olarak yürütülmesi gerektiğini ifade eden Kışanak, sözlerini şöyle tamaladı:
"Bizler BDP olarak BDP’nin eş başkanları olarak açıkça ilan ediyoruz İmralı’da hükümet ile mutabakata varacağı bir yol haritasının bir çözümün arkasında dururuz destekleriz. Kimse bugün bizi bahane etmesin bahane üretmesin yalan yanlış politikalarla süreci heba etme lüksü yoktur. Ben kendim şahıs olarak burada oy aldığım Siirt halkına söz veriyorum eğer sorun bensem derhal hemen bütün görevlerim de dahil olmak üzere vazgeçmeye hazırım. Ben asla ve asla hiçbir ananın gözyaşını kendi canımla bile değişmem hiçbir ananın yüreğindeki acıyı hiçbir görevle hiçbir makamla değişmem. Hiçbir gencimizin hiçbir insanımızın yaşamını hiçbir politikayla hiçbir makamla hiçbir görevle ve kendi canımla değişmem." dedi.
KAYNAK: SİİRTTE.NET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.