banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Bozova’daki olaylı kongrede Süleyman Deveci ipi göğüsledi


Bozova Kız Anadolu İmam hatip Lisesi Kongre salonunda düzenlenen AK Parti Bozova ilçe kongresi seçimlerinde AK Parti Genel merkezi tarafından atanan Süleyman Deveci ve Ziya Karaçizmeli listeleri yarıştı.


Sabah saatlerinde başlayan seçimlere AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Karaköprü İlçe başkanı Ahmet Aksoy, delegeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Kongrede konuşmaları olan il başkanı ve vekil Cevheri iki listensin çıktığı seçimlerde açılış konuşmalarını yaptıktan sonra her iki isim de kongre salonundan ayrıldı.


GERGİNLİK YAŞANDI. TARTIŞMALARI DIŞARI TAŞTI
Genel merkez tarafından atanan Eczacı Süleyman Deveci'ye rakip bir liste çıkaran Ziya Karaçizmeli  ile Deveci tarafları arasında gerginlik çıktı. Kongrede yaşanan gerginlik kavgaya dönüştü. AK parti genel merkezinin belirlediği Süleyman Deveci’nin bir yakını ile Bozova’nın Altınlı mahalle muhtarının oğlu gözaltına alındı. Kongredeki kavga ve gerginliğe polis el koydu. Partililerin araya girmesi ile olaylar yatıştı. 

SÜLEYMAN DEVECİ FARK ATTI
Sabah Saat 10.00'da başlayan kongre’de divan başkanlığına mevcut ilçe başkanı Mehmet Akgünlü seçildi. Divan kurulu oluşmasından sonra AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Milletvekili Mehmet Ali Cevheri birer konuşma yaptılar. Açılış konuşmalarının ardından 380 delegesi bulunan ilçe başkanlığı seçimleri için oy verme işlemi başladı. Akşam saat 17:00’ye kadar devam eden oy verme işlemlerinin ardından açılan sandıklarda Süleyman Deveci’nin listesi açık ara seçimi aldı.
Sandıklardan çıkan sonuçlara göre Süleyman Deveci’nin listesi geçerli oyların 209’unu alarak ilçe başkanı seçildi. Ona rakip olarak liste çıkaran Ziya Karaçizmeli ise geçerli oyların 89’unu alarak hezimet yaşadı. Seçimlerde 7 oy ise geçersiz sayıldı.

SÜLEYMAN DEVECİ KİMDİR?

Süleyman Deveci 1973 Bozova Kabacık Doğumlu. İlkokulu Kabacık’ta ortaokulu Şanlıurfa İmam Hatip Ortaokulunda okudu. Lise tahsilini Şanlıurfa lisesinde yapan Deveci 1989 yılında mezun olarak kazandığı Anadolu üniversitesi eczacılık bölümünü 1996 yılında bitirdi.

Okul dönüşü Bozova İlçesinde kendi eczanesini açan Deveci, daha sonra buradaki eczanesini devrederek Yassıca’da yeni işyerini açtı.

Refah Partisi’nin kapanmasından sonra yerine kurulan Fazilet Partisi Bozova ilçe başkanlığına atanan Süleyman Deveci,  Fazilet Partisi kapatılana kadar o görevde bulundu.

Milli görüş geleneğinden gelen Süleyman Deveci 28 Şubat döneminde mağduriyetler yaşadı.

Evli ve 1 çocuk babası olan Süleyman Deveci, iyi derecede Rusça, Orta derecede İngilizce biliyor. Ayrıca okur ve yazar seviyesinde Arapça bilgisine sahip…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 6 yıl önce

Hayırlı ugurlu olsun başarılarının devamını dileriz.