banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Borsa'dan işsizliği azaltma çalışması

15 Ekim 2012 tarihi itibariyle 3 ayrı mali destek programı çağrısına çıkan Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Ticaret Borsası üyelerine yönelik düzenlediği toplantıda; 2013 yılı “Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı” , “Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı” , Turizm Altyapısı Mali Destek Programı” hakkında bilgi verdi.

Hibe desteklerinin ve yatırım teşvik sisteminin yatırımcılara sunduğu yeni fırsatlarının işlendiği toplantıda Karacadağ Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim’inden Uzman M. Fatih Eslemez,  Ekonomik Gelişme ve Mali Destek Programı’nı anlattı. Program çerçevesinde Diyarbakır ve Şanlıurfa Bölgesinde imalat sanayi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin kurumsallaşma çalışmalarının desteklenerek fiziki ve beşeri altyapılarının geliştirilmesi suretiyle ölçeklerinin büyütülmesinin hedeflediklerini ifade eden Eslemez; Bu Projenin amacı; işletmelerin finansal kaynaklara erişimlerinin artırılması, planlama ve pazarlama konularındaki kapasitelerinin geliştirilmesi, yüksek katma değerli mal üretim kapasitelerinin artırılması, yenilikçilik ve Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi, ihracata yönlendirilmesi veya mevcut ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi, kendi işini kurabilecek özelliklere sahip ve kendilerinde var olan girişimcilik özelliklerini ortaya çıkarmaya istekli girişimcilerin desteklenerek yeni iş alanları ve istihdam olanakları yaratılması, böylece işsizlik ve yoksulluğun azaltılmasıdır.” dedi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Üyelerinin projenin nihai hedefini sorması üzerine Eslemez; asıl amacın üretim yoluyla istihdamı sağlamak olduğunu vurguladı.

Eslemez, Proje bedelinin 13 bin TL olması gerektiğini, asgari desteğin 40 bin TL azami desteklenenin ise 400 bin TL olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Merkez Toplantı Salonun’da gerçekleşen bilgilendirme toplantısının ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı M. Emin Aydın, toplantıdan istifade ettiklerini belirterek, bu tür toplantıların yatırımcılar için önem arz ettiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.