banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Bonzai'ye karşı toplum bilinçlendirilecek

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, TUBİM ve Şehitkâmil Belediyesi’nin ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında basılan broşürlerle gençlerin ve okul çağındaki çocukların Bonzai konusunda bilinçlenmesi hedefleniyor.

Şehitkâmil Belediyesi tarafından Bonzai olaylarına dikkat çekmek, aileleri, gençleri ve çocukları uyarmak adına sosyal sorumluluk kapsamında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ile ortaklaşa broşür bastırıp dağıtacağı bildirildi.

Şehitkâmil Belediyesi ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü broşürleri, ailelerin ve çocukların bilinçlenmesi amaçlı Gaziantep genelinde dağıtımını sağlayacak. Toplumsal duyarlılık projesi kapsamında konuyu ele aldıklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Okullarımızın açılmasıyla birlikte Emniyet Müdürlüğümüzle, TUBİM’le Türkiye bağımlılarla ilgili araştırma merkezi ve izleme komitesinin koordinasyonunda yapmış olduğumuz çalışma sırasında bir broşür hazırladık. Bizim bu broşürdeki amacımız velilere, gençlere bunu ulaştırabilmek. Özellikle okul çağındaki çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesini sağlamaktır.” diye konuştu.

Son dönemde sentetik uyuşturucu olarak adlandırılan Bonzai’nin çok rahat ulaşılabilecek noktada olmasının üzüntü verici bir durum olduğuna dikkat çeken Fadıloğlu, “Tabi insanlar merakla bir şeye bulaşıyorlar. Fakat ondan sonra kurtulmak mümkün değil. Bonzai’ye kolay ulaşılabilmesinin yanında çok ani ölümlere de sebep vermesi münasebetiyle bunu bir toplumsal duyarlılık projesi çerçevesinde ele aldık. Tabi bunu tek başımıza ele almamız söz konusu değildi. Hem TUBİM, hem de Emniyet Müdürlüğünün Narkotik Şubesi ile birlikte yine Toplum Destekli Polislik Projesi ile birlikte ne kadar çok insana yayabiliriz kaygısı içerisindeyiz. İlk etapta bastırmış olduğumuz bu broşürle birlikte evleri gezeceğiz çocukların, gençlerin bilinçlenmesini sağlayacağız.” dedi.

Amaçlarının daha sağlıklı daha nitelikli bir gençlik yetiştirmek olduğunu belirten  Fadıloğlu, “Kurumlar arası iş birliği çerçevesinde bir başımıza hareket etmeden kendi ekibimizle sosyal kültür işler müdürlüğümüz, başkan yardımcılarımızla birlikte yapılan bu çalışmaları koordineli bir şekilde götüreceğiz. Amacımız daha sağlıklı daha nitelikli bir gençlik yetiştirebilmek için elimizden gelen gayreti göstermektir. Ben kurumlar arası işbirliği çerçevesinde bize verilen destekten dolayı, bize yardımcı olan kurum ya da kişilere hakikaten yürekten teşekkür ediyorum. Belediyecilik demek insanın doğumundan ölümüne kadar yaşadığı süreçler içerisinde karşılaştığı her mesele ile belediyenin ilgilenmesidir. Yani bu eğitim meselesi olabilir, barınma meselesi olabilir. Yiyecek meselesi olabilir. Her türlü meselesiyle iç içesiniz. Bu iş benim işim değil deyip kenara geçmek söz konusu olamaz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.