banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Bölgenin en önemli toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen “Yerel Yönetimler Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı” üst düzey katılım ile gerçekleşti

Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın Başkanlığında gerçekleştirilen 1.Oturuma, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 12 Bakan Yardımcısı, 4 Büyükşehir, 5 il, 48 ilçe olmak üzere toplam 57 başkan, Milletvekilleri, 9 ilin AK Parti İl Teşkilat Başkanları ve üst düzeyde katılım sağlandı.
Gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı” 1.Oturumunda ilk olarak açılış konuşmaları gerçekleştirildi.
Bu Kapsamda bölge toplantısı için Şanlıurfa’nın seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyetliği ifade eden Başkan Nihat Çiftçi,” Hz İbrahim’in Bereketi ile ödüllendirildiği, Hz Eyüp’ün sınılan bu beldeye AK Belediyeler olarak hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu anlamlı programı Şanlıurfa’da düzenleyen Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu
1. Oturumun açılış konuşmasını yapan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesi bu denli güzel bir toplantıyı organize ederek bizleri davet eden Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Erol Kaya’ya teşekkür ediyorum” dedi

Küresel ve yerel ekonomiye değinen Başbakan Yardımcısı Şimşek, “2008 ve 2009’da çok bir krize girdi. Krizden önce dünya hızlı büyüyordu ve krizle birlikte yavaşladı. Şimdi ise toparlanama aşamasında. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelere fon akışları 2014,2015 ve 2016’da ciddi bir azalmaya girmişti. Küresel enflasyon ılımlı bir şekilde sürüyor. Türkiye ekonomisinde ise 1924’ten 2002 yılına kadar olan süreçte büyüme ortalamamız yüzde 4.7 iken AK Parti Hükümetleri ile birlikte büyüme oranı yüzde 5.6’ya yükseldi. Kişi başına düşen milli gelirde ise Amerika Birleşik Devletleri ile 20 puan kapatırken Avrupa Birliği geneli ile de 28 puan kapatmışız. Belediye Başkanları olarak vatandaşlarımızın taleplerini göğüsleyerek her zaman bir adım ileriye taşıdığınız takdirde, AK Parti Hükümetlerimizin bir 15 yıl iktidarda kalması demek ülkenin milli gelirinin katlanarak artması demek. Allah’ın izni ile 2018’de büyümemiz katlanarak devam edecektir.
Şimşek, “Türkiye Sınıf Atladı”

“Belediye Başkanları olarak her gün ekiplerinizle birlikte bu işi daha yenilikçi ve az kaynaklarla çok hizmetler nasıl yapabilirizi düşünmeniz lazım” diyen Başbakan Yardımcısı Şimşek, ” Türkiye olarak ne zaman reform yaparsak Türkiye sınıf atlamış. Eski Cumhurbaşkanımız Rahmetli Turgut Özal zamanın ülkemiz sınıf atlamış, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti iktidara gelmiş ve ülkemiz yine sınıf atlamış. Hangi alanlarda reforma ihtiyacımız var analizini iyi yaparak o yolda ilerlememiz lazım. Temel alarak esas aldığımız insan faktörünü iyi eğiterek kullanırsak en büyük artımız olacaktır ama eğitip iş imkanı sağlayamasak problemler ortaya çıkıyor. Bütün dünya yatırımcıları çekmek için rekabet ederken bizim doğru bir şekilde yatırımcıları ülkemize çekmemiz gerekiyor. Buna ek olarak ülkeler bir yana İllerimiz de rekabet ediyor, Şanlıurfa’yı ele aldığımızda, burada huzur var, alt yapı iyi ve genç nüfusa sahip. Ülkemizde yatırımcılara buraya 100 lira yatırım yaptığınız takdirde, 116 Lira destekle geri dönüşünü sağlıyor. Yerel yöneticiler olarak her alanda olduğu gibi Belediye Başkanlarımıza büyük işler düşürüyor. Yerelde ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımıza dokunduğunuz takdirde büyük bir fark yaratacaksınız. Bizlerde sizlere her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Allah’ın izni ile gelecek yıl bu çalışmalarımızın sonunda başarılı olarak 2019 Kasım ayına giden yolda da Ülkemizin istikrarını pekiştirecek Türkiye’nin Avrupa ve Dünya ile arasındaki farkı kapatmasını hızlandıracaktır. Hepinizden güzel hizmetleriniz için Allah Razı olsun” şeklinde konuştu.
Kaya, ” Yerel Yönetimlerimiz, Demokrasinin Geliştiği Bir Okuldur”
Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise, Ev sahipliğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür ederek, Bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Şanlıurfa’nın kadim yapısını anlattı.
Şanlıurfa’nın olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Kaya ise, “Belediyelerimizin Ülkemizdeki kalkınmaya ve gelişmesine yönelik genel duruşuna baktığımızda. Türkiye’de vatandaşlarımıza hizmet eden 1397 Belediyemizin mali olarak 2016 yılında 121 Milyar Liralık hizmet edilmiş bulunmakta. Yani Türkiye Cumhuriyetimizin gelirinin büyük bir kısmı yerel yönetimlerimizde vatandaşlarımıza tekrar harcıyoruz. Ve aynı şekilde 680 bin personelle Türkiye nüfusunun yüzde 90’a hizmet ediyor belediyelerimiz. Aynı şekilde yerel yönetimlerimiz demokrasinin geliştiği bir okuldur. Türk Siyasi tarihinin olumlu demokratik kültürü zenginleşiyorsa yerel yönetimlerde iyi insanlar yetişiyor demektir. Her seçim döneminde 2 Milyonu aşan vatandaşımız aday adayı yada partilerinden aday adayı olma noktasında bir seçime giriyor. Bu tablo ülkemizin siyasal gelişimi ile ilgili önemli bir kültürü inşa ediyor” dedi.
Kaya, “Hiç Bir Siyasi Parti Belediyelerine Ayrımcılık Yapılmadı”

15 Yıldır Belediye Başkanlığı yaptığını belirten Kaya, “Recep Tayip Erdoğan’ın hem Başbakan hemde Cumhurbaşkanlığı döneminde Hiç bir siyasi parti gözetmeksizin tüm Belediyelerimize eşit bir şekilde kaynaklar aktarılmıştır. Ve hiç bir siyasi parti belediyelerine ayrımcılık yapılmadı. Hükümet yerele farklı muamele yaptığı noktasında merkezden yerele aktarılan kaynak 2002 yılında 4.7 Milyar iken 2010 yılında 25.2 Milyar olduğunu görüyoruz. 2016 yılında 54.8 Milyar seviyelerini görüyoruz. 2017’de resmi olmayan sonuçlara göre 62 Milyar Lira olduğunu bilmekteyiz. Hükümetimiz 2018’e girerken bunu yüzde 16 arttırarak yerel yönetimlere vatandaşlara güçlü bir hizmetin yapılabilmesi için kaynak aktaracaktır. AK Parti hükümetleri olarak bir çok başarıya imza attık ve bu yetmez, vatandaşlarımıza hizmet noktasında daha çok çalışıp hizmet edeceğiz. Bu bölge toplantımızı seçime giderken son bir gözden geçirme toplantısı olarak yapıyoruz. En büyük Sermayemiz birlik ve beraberliğimizdir. Ve yaptığımız hizmetleri en güzel şekilde anlatmamızdır. Bizi burada ağırlayan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye, il teşkilat mensuplarımıza, Milletvekillerimize, değerli Bakan Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan Buluşma öğleden sonra devam eden ikinci oturumla tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.