banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Bitmez; Bu tasarı ile arz-ı mev'ud olur
Bu sözler Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez'e ait. SP'li Bitmez, yabancılara toprak satışını mütekabiliyet esası aranmaksızın 30 hektara çıkaran yasa tasarısının hükümet tarafından meclise sunulmasını eleştirerek, affedilemez bir hata olduğunu kaydetti.

“TASARI İSRAİL'İN ARZI MEV'UD HAYALİNE ÇANAK TUTUYOR”

Bitmez, “Bu tasarı İsrail'in Arzı Mevud hayaline çanak tutmaktadır. İsrail devletinin Filistin topraklarında nasıl kurulduğu ve bu gün o topraklarda yaşayan Müslümanlara yapılan zulüm göz önünde bulundurulmalı” dedi.

“İsrail devletini kuran zihniyetin büyük İsrail hedefinin olduğu ve büyük İsrail olarak tanımlanan bölgenin Türkiye'nin doğu ve güney doğusunu da içine aldığı, bu ideallerinin İsrail'in okul kitaplarında bütün çocuklarına okuttuğu unutulmamalı” diyen Bitmez, meclisteki milletvekillerine de seslendi.

MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Bitmez, “Ak Parti hükümeti ve mecliste bulunan bütün siyasi partiler bu yasaya kesinlikle hayır demelidir. Bu vebale hiç kimse ortak olmamalıdır. Tekraren hatırlatıyorum Filistin topraklarında bu gün İsrail devletinin varlığı o gün toprakların satılmasındandır” dedi.

ABDÜLMAHİT HATIRLATMASI

Saadetli Bitmez, “Meclisteki bütün milletvekillerini ‘Şehit kanıyla alınan vatan toprakları parayla satılamaz' diyen Sultan İkinci Abdülhamit Hanı hatırlamaya davet ediyorum” diyerek satış yerine uzun süreli kullanım hakkının verilmesi gerektiğini söyledi.

Bitmez, “İlla da gelir elde etmek için bu tür bir düzenleme yapılacaksa satış yerine uzun süreli kullanım hakkı verilmeli ve özellikle GAP bölgesi, İsrail'in arzı Mev'ud sınırlarında tanımladığı yerler ve diğer stratejik bölgeler mutlaka bu düzenlemede istisna tutulmalı. İsrail vatandaşları İsrail'le bağlantı ihtimali olanlar bu düzenlemeden istifade edememeli” diye konuştu.

Bitmez açıklamasının sonunda ise şunları kaydetti: “Uzun süreli kullanım hakkı oluşturulacak bir komisyon marifetiyle kararlaştırılmalı. Bu komisyon il düzeyinde Valilerin başkanlığında oluşturulmalı. Hükümetin bu seneki faiz ödemelerini vatan toprağını satarak karşılamaya yeltenmesi affedilemez. Yüce milletimizi bu konuda duyarlı olmaya ve tepkilerini hükümet ve muhalefet yetkililerine mutlaka iletmelerini talep ediyorum. Hükümet bu yanlıştan derhal dönmeli, borçları ödemek istiyorsa Milli Görüş gömleğini yeniden giymelerini tavsiye ediyorum.”
Habervaktim.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.