banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi

Bitlis HÜDA PAR'dan 'Kardeşlik Hukuku' semineri

HÜDA PAR il Teşkilatı tarafından İl Başkanlığı binasında, ‘Kardeşlik Hukuku’ konulu seminer düzenlendi.    

Kardeşlik hukukunun önemine vurgu yapılan seminerde İslam coğrafyasındaki kargaşaya, gözyaşına ve akan kana dikkat çekildi.

Seminerde konuşan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyelerinden Emrullah Uysal, İslam coğrafyasının bu halde olmasının, kardeşlik hukukunun çiğnenmesinden kaynaklandığını söyledi.

Uysal, İslam kardeşliği bağıyla bir birine bağlı olanların birbirinin hukukuna sahip çıkması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Müslümanlar, kardeş olmaları hasebiyle birbirinin hukukuna sahip çıkmalıdırlar. Müslümanlar, aralarındaki kardeşliği bozacak, muhabbeti yok edecek, birlik ve beraberliğin tesisini engelleyecek her türlü davranışlardan kaçınmalıdır.”  

“İslam coğrafyasındaki akan kanın nedeni dağınıklığımızdan kaynaklanıyor.” diyen Uysal, “Bizler birbirimizin hukukuna sahip çıkmadığımız için emperyalist güçler, hukuk bahanesiyle Müslüman ülkelerini harabeye çevirmiş, beldeleri tarumar etmiş, namusları çiğnemiş, kutsallarına saldırıda bulunmuştur. Ne zamanki Müslümanlar birlik ve beraberliğini tesis ederek, bir birinin hukukuna sahip çıkmışsa, o zaman zafer elde etmişler. Ne zaman ki aralarına nifak tohumların ekilmesine müsaade etmişler, birlik ve beraberliklerini bozmuşlar, kardeşlik hukuklarını çiğnemişler, işte o zaman mağlup olmuş ve parçalanmışlardır.”diye konuştu.

Uysal son olarak, Müslümanların yeniden birliğinin sağlanması çağrısında bulunarak, yegâne kurtuluşun Allah’ın ipine sımsıkı sarılmakla olabileceğini ifade etti.( Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.