banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Birleştirilmiş sınıf uygulaması Meclise taşındı

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından, yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verilen soru önergesinde Şanlıurfa Birleştirilmiş sınıf uygulaması en çok görüldüğü il olma özelliği taşıdığını söyleyen İbrahim Ayhan;
aşağıdaki soruların cevaplandırılmasını talep etti;


Ülkemizde kırsal kesimlerde öğrenci sayılarının az olması birden fazla sınıfın aynı derslikte tek öğretmen ile eğitim görmesini zorunlu kılmaktadır. Birleştirilmiş sınıf uygulaması daha çok Doğu ve Güneydoğu illerinde yaygınlık göstermektedir. İlimiz Şanlıurfa bu uygulamanın en çok görüldüğü il olma özelliği taşımaktadır. İlimizin sınavlardaki başarı düzeyinin düşük olmasında bu uygulamanın da payı yadsınamaz düzeydedir.

Bu bağlamda;

1-Ülkemizde birleştirilmiş sınıf sayısı kaçtır?

2-Bu sınıflarda kaç öğrenci eğitim görmektedir?

3-Bu sınıflarda kaç öğretmen eğitim vermektedir?

4- Birleştirilmiş sınıf uygulamasının en çok görüldüğü iller hangileridir? Bu illerin SBS ve YGS gibi merkezi sınavlardaki başarı durumu nasıldır?

5- Birleştirilmiş sınıf uygulamasının yarattığı eşitsizlikler nelerdir? Bu eşitsizliğin kaldırılması için hangi çalışmaları yapmayı planlamaktasınız?

6- Birleştirilmiş sınıflarda görev yapan öğretmenlerin özlük ya da ekonomik haklarında herhangi bir iyileştirme yapılması bakanlığınızın gündeminde var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.