banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Binici'den ilginç çıkış; Öcalan’ı eninde sonunda ev hapsine alacaklar

Bdp Şanlıurfa Milletvekili İbrahim  Binici, ev hapsinin gerçekleşmesiyle birlikte ‘Kandil ile İmralı arasındaki görüşmelerin daha rahat sağlanabileceğini’ belirtti.

Binici, “'Öcalan ev hapsine alınsın. Kandil ile Öcalan'ın görüşmesi bu yöntemle olsun. Öcalan'ı ne de olsa eninde sonunda ev hapsine alacaklar. Ha şimdi, ha yarın, ne fark eder” diye konuştu.

Binici, 'Öcalan'ın yakın bir tarihte ev hapsine' alınmasının yakın bir zamanda tartışılabileceğini ve hükümetin de bu alternatifi düşünmüş olabileceğini söyleyerek,  bu ihtimalin gerçekleşmesinin de uzak ihtimal olmadığını söyledi. Binici, kararın kısa sürede alınmasıyla birlikte çözümün hızlanacağını iddia etti.

HA ŞİMDİ HA YARIN

Gündeme sık sık gelen 'Kandil Öcalan ile telekonferans yöntemiyle mi görüşecek?' soruları yerine, 'Hangi yöntem süreci hızlandırır?' sorusunun sorulması gerektiğini de savunan Binici, 'Kandil ile Öcalan yüz yüze görüşmeli. Öcalan'ın 'ev hapsi'ne alınması hızlandırılmalı. Ne var Öcalan ev hapsine çıksa?" dedi.

Yelda GÖKDAĞ / Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.