banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Belediyenin diktiği heykel, tepkiler üzerine kaldırıldı

Kızıltepe Belediyesi,  ilçedeki özgürlük meydanına, halk tarafından tarihçesi bilinmeyip ve belirtilmeyen, yılanlarla sarılmış büstü 5 gün önce dikmişti.

İlçede faaliyet yürüten  Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar da, belediyenin diktiği yılan sembollü şahmeran heykelin, tarihçesinin halk  tarafından bilinmediği ve ilçeye yakışmadığını belirterek, özellikle çocukların bu heykelden korktuğunu basın yoluyla haberleştirerek  tepkisini dile getirmiş ve heykelin kaldırılmasını istemişti.  

Yapılan haber ve verilen tepkiler halktan da  destek görünce belediyenin, diktiği heykeli gece karanlığında kaldırdığı görüldü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan  Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, “Özgürlük Meydanından torunumla geçerken, torunum o manzarayı görünce, ‘Dede eve gidelim bu nedir beni yiyecek korkuyorum’ diyerek ağlamaya başladı. Belediyenin  diktiği yılanlarla sarılmış bu  heykelin ne anlam taşıdığını ve tarihçesi nedir hiç kimse bilmiyordu. Qoser halkına yakışmayan bir görüntüydü. Çocukları korkutmaktan başka bir işe yaramıyordu. Belediyenin haber sitesine girdim.  Belki orada bu heykelle ilgili bilgi veya tarihçesi ile ilgili bilgi yayınlamış olabilir diye düşündüm. Oradan da bir şey göremedim. Bu Özgürlük Meydanı halkın meydanıdır. Özgürlüğe yakışır büst, heykel, resim, tabela ve afişler konulur. Halk bundan neşe alsın. Halk bundan sevgi, saygı tarihi hatırlatsın diyerek basın yoluyla tepkimi dile getirdim. Verdiğimiz tepkiler basına yansıyınca bazı vatandaşlar da Belediye Başkanlığına giderek tepkilerini dile getirdiler. Belediyeye gidenler ‘Çev-Gön başkanın bu tepkisinin yerinde olup ve bu heykelin bir an önce kaldırılmasını’ söylediler.” İfadelerini kullandı.

Gece karalığında belediye çalışanları tarafından heykelin kaldırıldığını belirten Çakar, “ Bu akşam karanlık bastıktan sonra halkın orada bulunmadığı bir zamanda, belediye elemanları, heykeli kaldırıp götürdüler. Tepkimizden sonra heykelin kaldırılması olumlu bir gelişme, ama belediye başkanları, yanımıza gelerek, ya da bizi çağırarak bununla ilgili duyarlılıktan dolayı bize teşekkür edip, ‘Gereğini yapacağız, heykeli kaldıracağız’ deselerdi  daha iyi olmaz mıydı?” diye sordu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.