banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Belediyenin 5 yıllık vizyonu belirlenecek

 3 gün sürecek olan seminer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda başladı.

Eyyübiye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından koordine edilen eğitim semineri 7, 8 ve 9 Ağustos tarihlerinde toplamda 3 gün yapılacak. Eyyübiye Belediyesinin tüm birim müdürleri ve personellerinin katılımı ile bugün ilkinin düzenlendiği eğitim seminerinde, yapılan ve yapılması planlanan konular ele alındı. Cumartesi günü son bulacak olan Stratejik Planlama eğitimi adlı seminerin sonucunda Eyyübiye Belediyesinin 5 yıllık vizyonu ortaya çıkarılmış olacak.

Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim seminerinin açılış oturumuna katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada bir konuşma yaparak çalışma düzeyiyle ilgili fikir ve düşüncelerini çalışma arkadaşlarına aktardı.

Başkan Ekinci yaptığı konuşmasında; Stratejik plan, öncelikle belediyemize ve hizmet götürdüğümüz kitlemize hayırlar getirmesini diliyorum. Yeni bir belediye, yeni bir oluşum, bu oluşumu da sağlam temellerle tutmak adına yapılması gerekenler var. Siz, şahıs olarak güne başlarken kendinize bir imtihan yaparsınız. Ama netice itibariyle ömür dediğiniz olguya bakarken yine bir hedefiniz vardır ve gidişatına kendinize göre koyduğunuz kontrol noktaları vardır. Risklerde vardır, bu riskleri bertaraf etmek adına mutlaka çabalarınız vardır. Kurumları da birer canlı varlık olarak düşünecek olursak, burada da bizim hedef kitlemize götüreceğimiz hizmetlerin hem sağlıklı olması hem sürdürülebilir olması hem ekonomik yönden daha uygun olması, zaman yönünden daha uygun ve daha erken götürülmesi noktasında bizim ortaya bazı formüller koymamız gerekiyor. Stratejik planlama, çok düzenli ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir kavram. Bu kavramı bir yerde planlıyorsunuz. İleriye dönük ön görüleriniz olması gerekiyor. Bu ileriye dönük ön görüleri, tanımlamanız gerekiyor. Bu ön görüleri de tanımladıktan sonra, onlara doğru ilk girişle başlatmanız gerekiyor. Bizim tabi buradaki hedefimiz, amacımız, yüzde yüz müşteri memnuniyetiyle çalışmak. Yani, ilçemiz diğer ilçelerden farklı ve seçim döneminde, seçim beyannamelerinde belirttiğimiz konulardan dolayı insanlarımızın bizden beklentileri çok yüksek. Beklentilerin yüksek olduğu bir yerde, bunlara cevap verecek icraatlarla cevap vermeniz gerekiyor. Bu geçtiğimiz kısa süre içerisinde, rutin faaliyetleri aksatmadan yapmaya çalıştık sizlerle beraber. Birde yapılması gereken büyük projelerimiz var. Bunları da başlatmış bulunmaktayız. Onlarla ilgili de çalışmalarımızda son aşamaya gelindi. Pazartesi günüde, bu yol haritamız belirlenmiş olacak.” İfadelerini kullandı.

Eğitim semireni, Başkan Ekinci’nin yapmış olduğu konuşma sonrası başlayıp, yarın da devam edecek olup, cumartesi günü son bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.