banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haber Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Belediye'den çevre planı ile ilgili açıklama
Bu konuda belediye olarak rahatsızlıklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve Çevre Şehircilik İl müdürlüğüne bildirdiklerini dile getiren İbrahim Güllüoğlu, son zamanlarda Maşuk ve Kızlar bölgesi ile yürütülen süpekilesyonların belediyeyi yıpratmaya yönelik olduğunu belirtti.

Şanlıurfa’nın mücavir alanında her hangi bir değişikliğin olmadığın hatırlatan Şanlıurfa belediye başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu,” Kentimizin geleceğinin planlanması konusunda mücavir alanlardaki her türlü değişiklerde biz söz sahibiyiz.Yani biz mücavir alanlarımızın takipçisiyiz.Mücavir alanlarımızla ilgili her hangi bir değişiklik kesinlikle yoktur.Bazı gruplar kimi yerlerdeki düzenlemenin sanki Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapıldığını ileri sürmektedir.Kurumumuzu yıpratmaya yönelik bir çaba içerisindeler.Ancak bunların gerçek olmadığını belirtmek isterim.Şanlıurfa Beledisi de bu konudaki mağduriyetini hem yazılı olarak hem sözlü olarak hem de basın yoluyla sürekli açıklamaktadır.Yani kesinlikle konuyla ilgili Şanlıurfa Belediyesinin hiçbir müdahalesi söz konusu değil.Yani bahse konu çevre planı düzeni Çevre Bakanlığının yetkisindedir.Bu planlamayı Çevre Bakanlığı kendi bünyesinde yapmıştır.Onaylamıştır.Askıya çıkartmıştır.Bizim de planda yapılan yanlışlardan dolayı itirazımızı söz konusudur.Hukuki müdahalemiz söz konusudur.”dedi

Maşuk bölgesindeki 5000’lik nazım planın askı sürecinin tamamlandığının altını çizen İbrahim Güllüoğlu, O bölge ile ilgili çalışmaların sonuçlandığını hatırlattı.

Ancak son günler de 100.000’lik çevre düzeni planı ile ilgili süpekilasyonların devam ettiğini vurgulayan Güllüoğlu Şöyle konuştu:”Biz de Şanlıurfa Belediyesi olarak bu konunun takipçisi olmaya devam ediyoruz. Özelikle konuyu Çevre Bakanlığına, Çevre Müdürlüğü ile yaptığımız yazışmalarımızı takip ediyoruz. Özelikle mühendisler odasının ve sivil toplum örgütlerinin bu konuda tepkilerini tüm kurumlar özelikle Çevre Bakanlığı dikkate almak zorunda. Biz de konun takipçisiyiz. Burada yapılan yanlışların düzeltilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam etmekte. İtirazlarımız devam etmekte. Bu planın iptaliyle ilgili gerekirse müdahalelerimiz söz konusu. Hukuki çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Şanlıurfa Belediyesinin mücavir alanı sınırları içerisinde her hangi bir değişiklik söz konusu değildir. Çevre düzeni planı onaylanmış olsa bile bu bölgede mücavir alanlarımızın sınırları ile ilgili kesinlikle bir değişiklik söz konusu değildir. Bu bölgedeki mücavir alanlarındaki sınırlarımız olduğu gibi korunmaktadır. Zaten bu sınırlara müdahale şansı yoktur. Sadece çevre düzeni planı mücavir alanlarımız ve devamındaki alana tanım getirmektedir. “
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.