banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Belediye meclisinde komisyon üyeleri seçildi

Şanlıurfa Belediye Meclisi Nisan Ayı 1. Birleşim Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantının gündeminde seçimler vardı.

      Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Meclis Başkan Vekilleri, Meclis Kâtip Üyeleri ve Encümen Üyelerinin belirlendiği seçimlerin öncesinde çeşitli konularda meclise sunulan önergeler birer birer okundu ve ilgili birimlere havale edildi.

     Daha sonra ise geçtiğimiz ay meclise sunulan önergelere ilişkin birimlerden gelen cevapların okunmasının ardından asıl gündem maddelerine geçildi.

 

ÖZBEK’E “ÜSTÜN HİZMET PAYESİ” VERİLDİ

     Türk Halk Müziği dalında 50. sanat yılını dolduran ve geçtiğimiz ay “15. Aydın Doğan Ödülü”ne layık görülen Hemşehrimiz Mehmet Özbek’e, Belediye Meclisi’nce  “Üstün Hizmet Payesi” verildi.

      Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe’nin imzasıyla meclise sunulan gündem maddesini görüşen Belediye Meclis Üyeleri, THM Sanatçısı Özbek’e bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı böyle bir madalyanın verilmesi istemini oldukça yerinde bir karar olarak nitelendirdiler.

 

KAMULAŞTIRMA KOMİSYONU ÜYELERİNİN GÖREV SÜRESİ UZADI

      Toplantının diğer gündem maddesine göre, Kızılkoyun’da kamulaştırma komisyonunda görev alan isimlerin görev sürelerinin 2011 yılına kadar uzatılmasına ilişkin bir karar alındı. Buna göre Mehmet Ataş, Rezzan İbrahimpaşa ve Mehmet Moğal’ın 2011 yılı sonuna kadar Kızılkoyun Kamulaştırma Komisyonu’ndaki görevlerine devam etmeleri uygun görüldü.

 

TOPLANTININ GÜNDEMİNE SEÇİM DAMGASINI VURDU

      Yeni açılacak yolların kamulaştırması ve yapımı için İller Bankası’ndan kredi alınması ve Haleplibahçe peyzajı için İller Bankası’ndan kredi alınması ve bu konularda Belediye Başkanına yetki verilmesi başlıklı gündem maddelerinin son günkü birleşim toplantısına bırakıldığı Nisan Ayı Toplantısı’nda seçime ilişkin gündem maddeleri oy birliğiyle öne alındı.

      İlk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev yapacak 5 kişi belirlendi. Açık oylama usulüyle yapılan seçimde AK Partili Belediye Meclis Üyesi M. Durak Gümüşçü, Rezzan İbrahimpaşa ve Salih Uğur, Bağımsız Meclis Üyesi Osman Polat ve Emin Dağ meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine seçildiler.

 

     Ardından İmar Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Yine açık oylama usulü gerçekleştirilen seçimde 5 kişi belirlendi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Tayfun Şelli, Aysel Göncü ve Mehmet Ataş, Bağımsız Meclis Üyesi M.İhsan Şenocak ve Ali Çadırcı meclis üyelerinin oy birliği ile “İmar Komisyonu Üyeliği”ne seçildiler.

 

     İmar Komisyonu Üyelerinin belirlenmesinin ardından Meclis Başkan Vekillerinin belirlenmesine geçildi. Gizli oylama açık tasnif usulü yapılan seçimlerde toplam 31 oy kullanıldı.  29 oy alan İbrahim İletmiş 1. Başkan Vekili olurken, 24 oy alan İ. Halil Kaya ise 2. Başkan Vekili olarak seçildi.

 

    Gizli oylama açık tasnif usulü yapılan ve 29 kişinin oy kullandığı Meclis Kâtip Üyeliği seçimlerinde ise 29 oy alan AK Partili Mehmet Moğal ile 22 oy alan M.Sadık Sade Meclis Kâtip Üyeliği’ne seçildi.

 

    Daha sonra “Encümen Üyeliği” seçimine geçildi. Gizli oylama açık tasnif usulüyle yapılan oylamada AK Partili 3 Meclis Üyesi M.Emin İfşa, Mehmet Küçük ve M.Emin Özyavuz “Belediye Encümen Üyeliği”ne seçildi. Belediye Encümen üyeliğine seçilen meclis üyelerinin bir yıl süreyle görev yapacağı belirtildi.

   Belediye Meclisi Nisan Ayı 2. Birleşim toplantısı 5 Nisan 2011 Salı günü Saat 14.00'te Belediye Meclis Toplantı Salonunda devam edilecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.