banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Habib Arslan başkanlığında yapıldı.

      Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda asıl gündem maddelerine geçilmeden önce çeşitli konularda meclise sunulan soru önergeleri okundu ve ilgili birimlere havalesi yapıldı.

     Fıstık Kavurma ve Paketleme GSM Ruhsatı Verilmesi, Gençlik Merkezi ve Camii Yeri Tahsis Edilmesi, İmar Komisyonuna Havale Edilecek Dosyalar ve İmar Komisyon Raporları (İmar Tadilatları)’nın yer aldığı toplantıda önemli kararlar alındı.

FISTIK KAVURMA VE PAKETLEME GSM RUHSATI İÇİN GÖRÜŞ ALINACAK

     Buna göre;

    Şanlıurfa Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nce meclise yazılan yazıda “Fıstık kavurma ve paketleme” işi yapan esnaflara “GSM Ruhsatı” verilmesi ve bu türde faaliyet gösteren işyerlerinin sanayi bölgelerine yönlendirilmeleri istendi.

    Konuyu tartışan Belediye Meclis Üyeleri, bu konuda tam olarak yetki sahibi olup, olmadıklarının iyice araştırılması hususunda hukuki görüş alınması gerektiğini belirterek, konunun ilgili müdürlükler tarafından araştırılmasını daha sonra karar ittihazı için meclise sunulması kararı aldı.

    YENİCE’DE GENÇLİK MERKEZİ İÇİN YER TAHSİSİ YAPILDI

    SODES kapsamında Yenice’de Gençlik Merkezi yapmayı planlayan Şanlıurfa Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin talebini inceleyen Belediye Meclisi, yer talebini olumlu buldu.

   Belediye Meclisi aldığı karar doğrultusunda Yenice Mahallesi’nde 4729 ada 1 nolu parselde yer alan park alanının 1200 metrekarelik kısmında “Gençlik Merkezi” inşa edilmesi şartıyla alanı Şanlıurfa Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne tahsis etme kararı aldı.

   TOKİ BATIKENT CAMİİ ALANI İL MÜFTÜLÜĞÜ’NE TAHSİS EDİLDİ

   Toplantının diğer bir gündem maddesi olan “Camii Yer Tahsisi” başlıklı gündem maddesi kapsamında ise; 

   Akabe TOKİ Konutları’nda Küçükler Köyü Ada 121, Parsel 1 nolu, 3564 metrekarelik belediyeye ait arsada yapımı tamamlanan Batıkent Camisi’nin gerekli hizmetleri verebilmesi için İl Müftülüğü’ne tahsis edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

    Toplantının son kısmında ise imar komisyonuna havale edilecek dosyalar ve imar komisyonun incelediği ve fikir sunduğu imar tadilatları görüşülerek karara bağlandı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.