banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE SEMİNER (videolu)

Eyyübiye Belediye Meclis Üyeleri, Bilişim Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen ve   Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin de bir günlüğüne iştirak ettiği, dört günlük eğitim seminerine katıldı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin açılış konuşmasını gerçekleştirdiği eğitim seminerinde, iktidar ve muhalefet üyelerinin uyumu gözlerden kaçmadı.

2014 yılının sonuna yaklaştığımız bu günlerde kamu kurumları açısından büyük önem taşıyan İç kontrol uyum eylem planının hazırlanması, 6552 sayılı yeni torba yasa ile getirilen değişiklikler, belediyelerde  gelir ve finansman çözümleri, tüm yönleriyle 4734 sayılı kamu ihale kanunu ve 5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanunu gibi önemli konularda Eyyübiye Belediye Meclis Üyelerine yönelik seminer düzenlendi.

4 günlük seminerin açılışında Belediye Meclis Üyelerini yalnız bırakmayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin  bu tutumu muhalefet üyelerinin de takdirini topladı. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Ekinci birlikte hareket etme vurgusuna değindi.

‘’ HERŞEY YENİ EYYÜBİYE İÇİN’’

Seminerin açılış konuşmasında Belediye Melis Üyelerine hitap eden Başkan Ekinci ‘’Belediye meclislerinin görev ve işleyişiyle ilgili düzenlenen seminere katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.  Belediyelerdeki mevcut işleyişin daha da aktifleşmesi için Belediye Meclis Üyelerimizin bu tarz seminerlere iştirak etmesi ve bu seminerlerin getirilerinden faydalanması Eyyübiyemiz için önemlidir. Burada belediyecilikle ilgili bir  çok husus iletilecek. İktidarıyla muhalefetiyle bir kaynaşma ortamının oluşmasını sağladığımız meclisimizdeki birliktelik umarım burada daha da pekişir. Burada bir geçmiş dönem muhasebesi yapılmalıdır. Bundan sonraki süreçte hepimizin gayesi Eyyübiye ilçemizdir. Bu seminer esnasında oluşabilecek fikirler doğrultusunda ilçemiz için en güzelini ortaya çıkarmamız lazım. Bizler de burada bulunduğumuz süre içerisinde sizlere yapacağımız  projelerimizden   bahsedeceğiz.  Ve fikir alışverişinde bulunarak sizlere yeni Eyyübiye için hazırladığımız projelerimizi izah etmeye çalışacağız. Bizlerin sizlere aktaracağı projelerimizi sizlerin de vatandaşlarımıza anlatmamız büyük önem taşımaktadır. Hepimizin gayesi olan yeni Eyyübiye için el ele vererek bunları hayata geçirmeye çalışacağız. Bu seminer kapsamında edindiğiniz tecrübeler de bizler için önemlidir. Bundan sonraki süreçte de bu tarz eğitim seminerleri devam edecektir. Sizlerden isteğimiz ötekileştirilmiş ve ihmal edilmiş olan güzel ilçemiz için neler yapabiliriz muhasebesinde bulunmanız. Hep birlikte ihmal edilmiş ilçemizi ve ötekileştirilmiş ilçemizi bu durumdan kurtarmamız lazım. Şimdiye kadar böyleydi bundan sonra da böyle olacak mantığını gütmememiz lazım. Tabi hepimizin gayesi Eyyübiye ilçemizken, bu süreçte meclis üyelerimizin de aktif faaliyetlerinden yararlanmamız gerekiyor. Sizlere gelen talepleri bizler yerine getirirken sizler de hakkaniyete  önem vermelisiniz. Yok bu benim arkadaşımdır, yok bu benim partilimdir, benim akrabamdır düşüncesiyle yanlış olana doğru dememek lazım. Gelen talep doğruysa ve kimden gelmişse gelsin, nereden ve kimden geldiğine bakılmadan, Eyyübiye’nin menfaatleri doğrultusundaysa yerine getirmemiz gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle bu eğitim seminerinin faydalı olması dileğiyle hepinize başarılar diliyorum ‘’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.