banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Belediye; Kızlar bölgesindeki imardan haberimiz yok
Güllüoğlu, Maşuk ve Kızlar Bölgesindeki imar planı çalışmasıyla Şanlıurfa Belediyesinin hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Söz konusu bölgedeki planın ve çalışmanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlandığını hatırlatan Güllüoğlu “Buradaki çalışmalar Şanlıurfa Belediyesinin bilgisi ve haberi olmadan hazırlanmıştır.”dedi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu konuyla açıklamasını şöyle sürdürdü:” Bilindiği üzere 100.000’lik çevre düzeni olarak adlandırılan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından 2010 yılında ihale edilen çalışma tamamlanmış ve askıya çıkartılmıştır. Ancak ne yazık ki askıya çıkan çevre düzeni hem kent merkezinde yaşayanları hem Urfa belediyesi olarak bizleri hayal kırklığına uğratmıştır. Özelikle çevre düzeni planı bilindiği üzere yerel de yaşayan insanların özelikle sivil toplum örgütlerinin bölgede yaşayan muhtarların ve şehirde yaşayan insanlarımızın geniş katılımı ile bu konun masaya yatırılması tartışılması ve şehrimizin geleceği ile ilgili kararların alınma noktasında görüş alışverişinin yapılması gerekiyordu. Tam tersi bu konu da Şanlıurfa Belediyesinin hiçbir görüşü alınmamıştır. İlçelerimizin beldelerimizin görü alınmamıştır. Böyle bir planın tabi ki kentimizde uygulanmasında sıkıntılar olacaktır. Biz taslak uygulama planı çıktığı günden itibaren UFrfa Belediyesi olarak bu konuda özelikle 24.11.2011 yılında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Bakanlığına itirazda bulunduk. Şehrimizin geleceği ile ilgili kararlarda Urfa belediyesinin de görüşü alınması noktasında çekincelerimizi sıkıntılarımızı bildirdik. Özelikle şehrimizin Kızlar ve Maşuk bölgesi olarak adlandırdığımız bizim de Şanlıurfa Belediyesi olarak 5 bin nazım planları yaptığımız Maşuk ve yine aynı bölgede ne yazık ki o bölgede yine mücavir alanlarımız da dahil o bölgede kentin gelişime aksına yönelik çalışmaların izini göremedik. Bunlarla ilgili ben ümit ediyorum ki sayın valimiz ve çevre bakanlığı konu üzerinde hassasiyetle durmakta. Bu konuda yeniden çalışma yapılması gerektiği noktasında çalışmaları başlattılar. Biz de bu konuda duyarlı olacağız. Özelikle şehrimizin kuzeybatı aksındaki gelişim ağına katkılar sunacağız. Tabiî ki askı sürecinden sonra da Şanlıurfa Belediyesi uygulama devam ettiği süreçte yine plan iptaliyle ilgili gerektiğinde mahkemeye gidebilecektir. Bu konu da buradan özelikle bizleri ziyaret eden bölge muhtarları yada duyarlı vatandaşlarımızın itirazlarını bizlerde dikkate almaktayız. biz de özelikle şehrimizin gelişim aksını bu bölgede özelikle Kızlar - Maşuk bölgesine katkı sunmak istiyoruz.

Özelikle vurgulamak istediğimiz konu Şanlıurfa Belediyesinin bu konuda görüşü alınmamasına rağmen özelikle Şanlıurfa Belediyesinin buralarda çalışmama yapmamasına rağmen sanki böyle bir planın yada çalışmanın Urfa Belediyesi tarafından organize edildiğinin ileri sürülmesi tabiî ki üzücü bir olay. Böyle bir çevre düzeni planın reysen uygulamaya geçmesi kesinlikle Şanlıurfa Belediyesi olarak tasvip etmiyoruz. Özelikle bu konuda Urfa Belediyesinin, şehir plancılarının, mimarlar odasının kısacası sivil toplum örgütlerinin görüşleri alındıktan sonra uygulanmaya geçilmesi kesinlikle bu uygulamadan Şanlıurfa belediyesinin bilgisi olmadan yapılan çalışmalardır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.