banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Belde belediye başkanları ilçe’ye hazırlanıyor

SEÇİMLERE BÜYÜKŞEHİR OLARAK GİRECEK

 

ŞANLIURFA’NIN da arasından bulunduğu 13 ilin “Büyükşehir olmasını öngören Kanun tasarısı onaylandı. Böylece Şanlıurfa 2014 seçimlerine Büyükşehir olarak girecek.Büyükşehir yasasıyla birlikte Şanlıurfa’da 11 belde belediyenin kapısına kilit vurulacak.

 

İLÇELERE BAĞLANACAKLAR

 

Kapanacak belde belediyeler şöyle: Pekmezli Belediyesi, Akçakale, Ayran Belediyesi, Birecik, Mezra Belediyesi, Birecik, Yaslıca Belediyesi, Bozova, Yaylak Belediyesi, Bozova, Argıl Belediyesi, Halfeti,

 

Yukarıgöklü Belediyesi, Halfeti, Uğurlu Belediyesi, Merkez, Gürakar Belediyesi, Siverek,

 

Kapıkaya Belediyesi, Siverek, Onbirnisan Belediyesi, Suruç, Eyyüpnebi Belediyesi, Viranşehir,

 

Düzenleme ile Türkiye'de bin 591 belde belediyesi kapatılacak.Şanlıurfa’da kapatılacak olan 11 belde belediyesi, yasa değişikliğinden sonra ilçe belediyelerinin kontrolüne geçecek.

 

HALKIN İSTEDİĞİ ADAY OLACAK

 

Kapatılacak olan belediyelerde başkan olarak görev yapan siyasetçiler’in durumu da merak konusu. OLAY’ın edindiği bilgilere göre, belde belediye başkanlarının birçoğu 2014 seçimlerine ilçe belediye başkanlığına aday… Şimdiden adaylığını genel merkeze ileten belediye başkanlarına parti yönetimi de sıcak bakıyor. Ancak bu konuda ilçede anketler yapılacak halkın görüşü alınacak.Özellikle halkın istediği aday ile seçime gitme isteyen AK Parti bu konuda titiz bir çalışma yürütüyor.

 

İLÇE BELEDİYE BAŞKANI OLABİLİRSİNİZ

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’da, bir önceki gün Büyükşehir Belediye Kanunu'nda yapılan değişikliğin ardından kapanan belde belediyelerinin AK Parti'li başkanlarıyla bir araya geldi.Toplantıda başkanlara seslenen Erdoğan, Ben size açık, net birşey söyleyeyim. Bu bir yarış. İçinizde öyle başarılı belediye başkanı arkadaşlarım olabilir ki bunlar bulundukları ilçede belki yarının ilçe belediye başkanı olabilir. Bunun da önü açık.

 

HALK KİMİ İSTERSE O OLACAK

 

En ideal adayla ilçe ve il seçimlerine katılmaları, bu seçimlerden de en büyük başarıyı elde ederek çıkmaları gerektiğini ifade eden Erdoğan, belde belediye başkanlarının bir kısmının yarın karşılarına ilçe belediye başkanı olarak çıkacağına inandığını vurguladı.Bunun olmaması için hiçbir nedenin bulunmadığını dile getiren Erdoğan, "Çünkü belediyecilik deneyimi var artık o da bu işi biliyor. Bütün mesele nedir? Bütün mesele, orada ilçede, aramızda yapacağımız kamuoyu araştırmalarında acaba ilçede halkımız ne diyor? 'Biz filancayı destekliyoruz' diyor. Eyvallah, biz onunla yürürüz" dedi.

 

FARKLI MAKAMLARDA HİZMET ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Erdoğan, şunları söyledi:"AK Parti'nin belde belediyeleri olarak bugüne kadar gerçekten güzel işler yaptınız, güzel çalışmalara imza attınız. Burada bir kez daha hepinizi tek tek kutluyor, bir kez daha hepinize şükranlarımı ifade ediyorum. Bugüne kadar birlikte sürdürdüğümüz hizmet yolculuğu, inşallah bundan sonra da hep birlikte devam edecek. AK Parti teşkilatı içinde farklı makamlarda, farklı görevlerde, beldelerimize, ülkemize hizmet üretmeye hep beraber devam edeceğiz. Makamlar değişebilir, değiştiği anda da bulunduğunuz makam neyse orada bu göreve devam etmeniz gerekir. Belediye başkanlığı süresince edindiğiniz tecrübeden, birikimden her aşamada istifade edeceğiz."

 

Kırgınlık, dargınlık asla yakışmaz

 

Belediye başkan adayı olamayanların dışlanmaması ve onlardan istifade edilmesini isteyen Başbakan Erdoğan, yetişmiş insanın kolay kolay bulunmadığını söyledi.

 

Erdoğan, "Türkiye'yi bugünlere birlikte taşıdık. Çok daha ileri seviyelere de inşallah birlikte taşıyacağız. Bizim teşkilatımıza, küsükünlük, kırgınlık, dargınlık asla yakışmaz. Biz hizmet ehliyiz, hizmet için varız ve öyle kalmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Başbakan Erdoğan, millete hizmet etmenin tek yolunun belli makamlarda oturmak olmadığını, her yerde her kademede hizmetin mümkün olduğunu kaydetti.

AzizÇiftçi Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.