banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Bekaroğlundan çok sert açıklamalar

SP eski Rize Milletvekili Bekaroğlu, partinin kayyuma devredilmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. SPnin bölüneceğini beklirten Bekaroğlu, bunun sorumlusunun da Erbakan olacağını ileri sürdü.

Saadette ipler gerildi, parti yönetimi kayyuma geçti! Partiyi sarsan bu gelişmeyi değerlendiren SP Eski Rize Milletvekili Bekaroğlu, Saadetin bölüneceği imasında bulundu. İşte canlı yayındaki o sözler;

Erbakanın istediği oldu, Saadet Partisi kongreye gidiyor. Partinin kayyuma devredilmesinin ardından, Balgatta toplantılar yapıldı, il teşkilatlarıyla görüşülmeye başlandı. İddialara göre Kurtulmuşa destek veren 40a yakın il teşkilatı, kongre yerine yeni parti istiyor. Bu konudaki en güçlü ses ise SP Eski Milletvekili Mehmet Bekaroğlundan geldi. İşte Bekaroğlunun dün akşam Kanal D Haberde Erbakancılara yönelik ilginç sözleri:

Bu ekip baştan beri, Fazilet Partisinin kuruluşunda daha sonra kapatılışında, daha sonra Saadet Partisinin kuruluşunda hep hocayla birlikte hareket etti. İlkelere felan da bağlı kaldı. Erbakan Hocayı ayrı tutuyorum ama etrafındaki insanlara sormak gerekiyor. Ne oldu da partiyi mahkemelere götürdünüz? Zaten hep mahkemelerle parti kapatıldı, bir sürü sıkıntılar oldu. Şimdi siz kayyuma teslim ettiniz. Yani 15 kişinin Hocanın ailesinden 3 kişinin yönetime girememesinden dolayı mı bu kavgayı yapıyorsunuz? Yani Hocanın finali bu mu olmalı diye onlara sormak gerekiyor. Bence itaat ile ilgili bir sorun yok. İtat ilkelere, fikirlere olur. İnsanlara kesin bağlılık gibi bir şey yok. Bu konuda biz hiç bir zaman kusur etmedik.

HOCANIN FİNALİ BÖYLE OLMAMALIYDI

Bekaroğlu, partide hanedan görüntüsünün ortaya çıkmaması için kongrede önemli bir karar alındığını söyledi. Bekaroğlunun partide yaşanan sorunları ise şu sözlerle anlattı:

Siyaset yapıyoruz, Numan Kurtulmuş siyaset yapıyor. Siyaset halktan oy almak için yapılır. Sayın Erbakanın ailesinden isim almak, 40 yıldır siyasetin içerisinde olan insanları almanın anlamı yok. Anlamın ötesinde bir sorun çıkıyor, hanedan görüntüsü ortaya çıkıyor. Zaten Numan Kurtulmuş, Erbakan Hoca ile bu ekiple görüşüyor. Burada kişisel hırslar ortaya çıkıyor. Açıkçası ben üzülüyorum Hocanın finali böyle olmamalıydı!

HOCANIN ELİYLE PARTİYE SABOTAJ

Partinin Erbakanın eliyle sabote edildiğini iddia eden Bekaroğlu, Kurtulmuş döneminde çok önemli bir oy artışının yaşandığını iddia etti. İşte Bekaroğlunun o sözleri:

Hocadan kurtulmak gibi bir şey düşünmüyoruz. Hoca bize yük değil böyle bir şey yok. Ama yolumuza devam etmek istiyoruz, siyaset yapmak istiyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi gerçekten yıprandı, adalet kısmını ciddi biçimde ihmal etti, yapamadı. Numan Kurtulmuş, Saadeti aldığında partinin oyu 2lerdeydi 4-5lere yükseldi. Parti ne zaman barajı aşacak duruma geldiğinde sabote edildiğinde. Bu sabotajın Hocanın elinden geliyor olması gerçekten çok üzücü bir durum. Tarih bunu yazacak diye düşünüyorum.

KAVGA ÇIKAR, KURTULMUŞ ADAY OLMAMALI

Kayyum sürecinden sonra parti yönetiminin yapılacak kongredeki tavrının ne olacağı konusunda fikir sahibi olmadığını söyleyen Bekaroğluna göre Kurtulmuş yapılacak kongrede aday olmamalı:

Benim önerim, bu saatten sonra Hoca ile böyle bir kavgaya girmenin anlamı yok. Eğer bu kongre iki listeli geçerse, kavgalı gürültülü belden aşağıya gider. Ben bilmiyorum Numan Kurtulmuş ne karar verecek ama bana kalırsa Numan Kurtulmuş ve ekibi biz Hoca ile bu saatten sonra kavga yapmak istemiyoruz, partisini alsın Hocayı Sevenlen Derneği olarak devam etsin bizde eğer siyaset yapma imkanı varsa bunu araştırırız yoksa da millete başka yoldan devam ederiz demeli diye düşünüyorum. Bu ekibin bundan sonra hareket etmesi çalışmalara mümkün değil. Kurtulmuşun liderliğinde bu parti 2 milyon 50 bin oy aldı. Yani 1 milyon 750 bin oyu Numan Kurtulmuşun yeni söylemine oy verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.