banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Rogers Kassım Mato robotik otomasyonlarla maksimum verime ulaşacak Çanakkale Geçilmez

BDP'liler Viranşehir’de açlık grevi başlattı

Siyasi tutsakların 12 Eylül’den beri başlattıkları süresiz-dönüşümsüz açlık grevine bir destek de Viranşehir İlçesinden geldi.

BDP Viranşehir İlçe Örgütü, Kışla Mahallesi’nde bulunan BDP İlçe binasına “Açlık Grevindeki Tutsaklar Yalnız Değildir” yazılı bir pankart asarak, süresiz ve dönüşümlü açlık grevi eylemi başlattı.

Açlık grevi eylemine Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, Belediye Başkan Yardımcıları Suna Uluğtürken ile Nayıf Aslan ve Belediye Meclis Üyeleri de destek verdi.

Burada bir açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Mahmut Kaya, ölümler olmadan açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Kaya : “Bugün cezaevindeki arkadaşlarımıza destek olmak amacı ile süresiz ve dönüşümlü açlık grevi başlattı. Bizler eylemimizi çadırda yapmak istedik. Fakat Viranşehir Emniyeti buna izin vermedi. Bu yüzden ilçe binamızda eylem yapmaya karar verdik. Açlık grevindeki arkadaşların durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Açlık grevindeki arkadaşlarımızın talepleri yerine getirilene kadar bizde süresiz-dönüşümlü açlık grevini başlattık.Tüm halkımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

BDP İlçe binasında açlık grevi eylemi başladığı saatte emniyet müdürlüğü ilçe binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

Haber-Foto: Mustafa Çapanak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.