banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

BDP'liler Urfa'da, Rojova İçin Yürüdü VİDEO
Suriye’deki İç Savaştan etkilenen Rojova bölgesinde kadınlarında tecavüze uğradıkları iddiasıyla BDP kadın meclisi üyeleri tarafından Rojovaya destek yürüyüşü gerçekle şti.

Topçu meydanında saat 17.00 da beklenen yürüyüş polis engeli ve yürüyüş olmadığı için bir saat gecikmeli başladı. Polis ekipleri yürüyüşün yapılabilmesi için yasa dışı sloganlar atılmaması istenmesi üzerine Yürüyüşçülerinde onaylaması üzerine eylem gerçekleşmeye başladı.Arasında yasa dışı slogan atan grupların fark edilmesi üzerine polisler hoparlörle anons ederek yasa dışı slogan atılmaması istendi. Bu esnada bazı göstericiler polise küfür ederek slogan atmak istedi, bunun üzerine polis ve bazı eylemciler arasından arbede yaşandı.

Kısa süreli arbedenin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında yürüyüş Ahmet Bahçıvan iş merkezinde son buldu.Burada PKK lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atan eylemciler yapılan basın açıklamasının ardından Alkış ve sloganlar ile ayrıldı.

Eylemciler adına açıklama yapan Kadın meclis üyesi Sibel Sütpak” Suriye’de bir savaş yaşanıyor,ve onlarca kadın burada tecavüz ediliyor.Bizim burada toplanmamızın amacı rojovaya destek vermektir,Onların yanında olduğumuzu ifade etmektir. İnşallah en kısa sürede bu katliamlar son bulur dedi.

Öte yandan Suriye deki iç savaştan kaçıp Şanlıurfa’ya sığınan ve bugün gerçekleştirilen eylemde destek veren Halepli kadınlar ise akan kanın durmasını istediler.  Eylemciler daha sonra alkış ve zılgıtlar çalarak olaysız ayrıldı.

 

Kaynak: Urfahaber24.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.