banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

BDPli milletvekili Ufuk Uras, kravatını çıkararak eylem yaptı!

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, partisinin sivil itaatsizlik eylemini Meclis Genel Kurulundan farklı bir boyuta taşıdı. Uras, kravatını çıkararak Meclis mikrofonuna astı. Meclis Genel Kurulunda, 1999 yılını akıllara getiren bir eylem vardı.

O dönemin Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kabakçı, Meclise başörtüsü ile girerek kıyafet yasağını çiğnemiş ve Genel Kurulda tepki görmüştü.

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras partisinin sivil itaatsizilik eylemini Meclise taşıdı. Uras, 
Hiçbir AB ülkesi meclisinde kıyafet zorunluluğu yok, kıyafet yasağı amentü değildir, Meclise istediğimiz kıyafetle girebilmekliyiz dedi ve kravıtını çıkararak Meclis mükrofonuna astı.

Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, yaptığı uyarının ardından kravatı görevli aracılığıyla Urasa ulaştırdı ancak yerine geçen BDP milletvekili, bu kez kravatı önündeki mikrofona astı. Pakdilden gelen uyarılar sonrası, Uras ve BDPli diğer milletvekilleri Genel Kurul salonunu terk ettiler.

BDPlilerin salondan ayrılmasının ardından, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Urasa, 4.5 yıl milletvekilliği yapmasına rağmen önemli bir mesafe alamamış. Gelip böyle şov yaptı eleştirisinde bulundu.

Öte yandan, hadım ve basın yasası önümüzdeki döneme kaldı. Meclis Genel Kurulu,
hükümete kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi ve sağlık hizmetlerini hızlandıracak yasa tasarılarını bu hafta görüşecek ve kapanacak.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
Facebookta
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.