banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

BDP'li Kaplan'dan

BDP’li Kaplan’dan “namert” çıkışı…

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Yüksekova ve Cizrenin il yapılmasıyla ilgili Hodri meydan, yapmayan namerttir dedi.

Özerklik ve iki dilli hayat çıkışlarıyla gündeme oturan BDP, Yüksekove ve Cizrenin il yapılmasıyla ilgili tartışmalara da dahil oldu. Projeyle ilgili parti adına ilk açıklama Şırnak Milletvekili Hasip Kaplandan geldi. Kaplan,Buyurun, hodri meydan, yapmayan namerttir sözleriyle projeye destek verdi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Genel Kurulunda, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada,  Anayasa Mahkemesinin, federasyon istedikleri için kapatma davasını daha önce reddettiğini ifade eden Kaplan, Dedi ki; federasyonu konuşabilirsiniz. Federasyonun konuşulup tartışıldığı yerde demokratik özerkliği tartışamazsınız gibi bir tez ortaya atılıyor. Anayasa Mahkemesinin açık kararlarına rağmen dedi.
Kafa tokuşturan, toslayan bir Cumhuriyet yarattınız diyen Kaplan, Şimdi Cizreyi de Yüksekovayı da il yapacaksınız. Sizin amacınızı biliyoruz ama. Benim seçim bölgem olarak diyorum ki, buyrun; hodri meydan, yapmayan namerttir. Gelin yasayı bir günde çıkartalım dedi.

HİÇBİR VATANDAŞIMIZ KUNTA KİNTE DEĞİLDİR

Hiçbir vatandaşımız Meclisin ve Türkiyenin Kunta Kinteleri değildir diyen Kaplan, Konuşacağız. Dil dünyanın en tehlikeli silahıdır; birleştirir de böler de. Bilirsiniz hayvanlar koklaşa koklaşa, insanlar konuşa konuşa anlaşır dedi.

BDP DEMOKRATİK ÖZERKLİKTE ISRARLI
Yargıtay Cumhuriyet Bassavcılığının, Demokratik Toplum Kongresi ile herhangi bir siyasi parti arasında organik bir bağ olup olmadığı konusunda inceleme başlatmasına BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da, Bunu tartışmak neden ürkütür? Hemen savcılar ve başsavcılar harekete geçebiliyor. Kapatırız kapatırız çığlıkları atılmaya başlanıyor dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.