banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

BDP'li Başkan Mehmet Burun'dan Başbakan'a cevap

Burun, Karayollarının ilçede yaptığı yol çalışması nedeni ile ilçenin çamura bulandığını belirtti. Burun, Başbakanın Viranşehirlileri elektrik ile ilgili sözlerine ise : “Başbakan bu sözleri başka bir şehirde söyleyemez. Halkı elektrik hırsızı olarak gördüğünü ima etti. Bugün Urfa Milletvekili Mehmet Akyürek’in 3 bin dönüm tarlası var. Tarlalarını elektrik ile suluyor. Araştırın kendisi elektrik faturası veriyor mu acaba?” diye konuştu.

Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Aralık 2012 tarihinde Viranşehir’de belediye ile ilgili yaptığı konuşmalara cevap verdi. Açıklamasında Başbakanın vatandaşlara ait boş arazileri cadde gibi gördüğünü belirten Burun, miting yapılan alanın yeni imara açıldığını ve inşaat alanı olduğuna dikkat çekti. Bunun AKP’li ilçe yöneticilerinin çok iyi bildiğini belirten Burun: “Başbakan orayı cumhuriyet meydanı mı sandı? Yoksa başka bir niyeti mi vardı bilemiyorum. Fakat oralar daha yeni imara açılmış ve yurttaşlara ait arsalardır. Hepsi inşaat halinde olan yerlerdir. Belediye çalışmıyor diyor. Bunlar doğru değil. Söylediği sözler çok yanlış sözlerdir. Bizler göreve geldiğimiz günden beri halkımıza hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Yine kaçak elektrik için söylediği sözler, halkın gururunu rencide edecek türden sözlerdir. Bu halk bu sözleri hak etmiyor. Urfa Milletvekili Mehmet Akyürek’in 3 bin dönüm tarlası var ve hepsi elektrik ile sulanıyor. Akyürek elektrik faturası ödüyor mu bakmak lazım?” diye konuştu. Çamurda mahsur kalmış yurttaşların fotoğraflarını basın mensuplarına gösteren Burun : “Bu fotoğraflar yeni çekilmiş fotoğraflar. At arabası ile çamurda kalan arabalar kurtarılmaya çalışıyor. Başbakan Viranşehir’e çamur içinde diyor. Önce kendisinin hizmet götürmesi gereken köylere baksın. Bu köylere AKP’nin hizmet götürmesi gerekiyordu. Yeşil Alıç köyünde yollar bozuk kanallar tıkanmış durumda bizden yardım istediler. Başbakan onları görmüyor. Fakat belediyeyi çalışmamakla itham ediyor. Yaptığımız çalışmalar göz önündedir. Yine ilçede bu yıl oluşan çamur ise Karayollarının yaptığı çalışmalardan kaynaklanıyor. Fotoğraflarda görüyorsunuz. Karayolları ilçenin her tarafına toprak yığmış ve bu toprak tabi çamur olarak ilçe merkezine geliyor.” Diye konuştu.

Burun konuşmasına şöyle devam etti : “Viranşehir Belediyesi Halk için çalışır. Belediye yönetimini aldığımız günden bu yana belediyemizin bütün projeleri halkı temel alan, ekolojik, demokratik ve cinsler arasında eşitliği benimseyen bir anlayışla yürütülmüştür. Bu nedenle bütün çalışmalarımızda dez avantajlı gruplara pozitif destek sunulmuş, halkın çıkarı esas alınmıştır. Bundan olacak ki başta belediye başkanımız Leyla Güven, Eski Belediye Başkanımız Emrullah Cin ve bazı meclis üyelerimiz haksız, hukuksuz bir şekilde, siyasi nedenlerden dolayı göz altına alınmış, tutuklanmışlardır. Peki bizler, yani tutuklanan bu ekip ne yaptı. Belediyeyi devir aldığında 3 milyon borç, işçilerin ödenmeyen 24 maaş ve tam bir enkaz. Belediye başkanlarımız olağan üstü bir çabayla, gece gündüz çalışarak ilçemizin çehresini değiştirmiştir. Çok söze gerek yok. Halkımız gerçekliği her kesten daha iyi biliyor. 13 yıl önce kentin içinde bulunduğu ilkelliği o dönemin gazete sayfalarında bulabilirsiniz. Sayın başbakan ilçemize yaptığı ziyaret sırasında ilçemizin viran bir halde olduğunu ifade etti. Ve kentimizin çamurdan geçilmediğini söyledi. Üç beş gün bekledik. Halkımızın tepkilerine göre hareket etmek adına cevap için bir süre bekledik. Ve gördük ki halkımız başbakan söylediklerine itibar etmedi. Çalışmalarımızı herkes takip ediyor. Nereden nereye getirdiğimizi biliyor. Bunun için reklama ihtiyacımız yok. Biz 13 yıldır çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Çamur meselesine gelince, kentin ortasından bir hançer gibi geçen uluslar arası yolun üç yıldır bitirilmediği, kentin yarısının bu yol yapımı nedeniyle inşaata dönüştüğü ortadayken, çamurlu yolları belediye ait göstermek olsa olsa körlük olur. Bu yol 2010 bitmesi gerekirken, halen devam ediyor. Bu açıdan devlete ait olan yolun bütün aksaklıklarını bizler, yani Viranşehir yaşıyor. Mağdur olan biziz, eleştirilen biziz. Eleştiriye açığız ama yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanılmak etik değildir. Biz bu nedenle Söylenenleri halka havale ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.